Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A VREVE beszámolójáról

2019.03.27

A negyedszázados jubileumát ünneplő Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesülete március 27-én tartotta évértékelő beszámoló közgyűlését Veszprémben az Agóra Városi Kulturális Központban. A rendezvény részt vevői Himnusz elhangzása után, egyperces néma főhajtással, gyertya-gyújtással emlékeztek az „Égi kötelékhez” csatlakozott tagtársakra.
Soós Lajos ny. alezredes az egyesület elnöke először köszöntötte a tagokat, a meghívott vendégeket, többek között Porga Gyula urat, Veszprém megyei jogú város polgármesterét, Szűcs Pál ezredest, a MH Parancsnokság Haderőnemi Szemlélőség (légierő) Haderőnemi Iroda irodavezetőjét, Zentai László ezredest az MH 54. Veszprém Radarezred ezredparancsnokát, Berec Zoltán ezredest a MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnokát, továbbá Gál István ny. ezredest az MVRSZ elnökét, Vilner Péter ny. ezredest a BEOSZ alelnökét, az MVRSZ főtitkárát.
Ezt követően a közgyűlés egyhangúlag támogatta három új jelentkező felvételét az egyesület tagjai közé. Az elnök, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, PowerPoint bemutatóval idézte az elmúlt év kiemelkedő eseményeit. Beszámolt arról, hogy a munkatervben elfogadott feladatokat maradéktalanul végrehajtották. Megköszönte a tagság aktivitását, a katonai és civil szerveztek támogatását. Több rendezvényről a hazai, de volt, amiről a nemzetközi sajtó is beszámolt. Az elnökség, a pénzügyi és az ellenőrző bizottság beszámolóit, valamint a 2019 évre szóló terveket elfogadták. Kiemelkedő munkája elismeréseként Gráczki László és Túri Mihály - Gál István ny. ezredestől az MVRSZ elnökétől, oklevelet és MVRSZ Arany Emlékérmet vehetett át.
A rendezvény szolid állófogadással zárult.

Soós Lajos, VREVE elnök

 

A mappában található képek előnézete A VREVE beszámolójáról