Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Marcali Műszaki Zászlóalj IX. Bajtársi Találkozója

2022.06.18

2022. június 18-án IX. alkalommal szerveztek találkozót a Marcali városban szolgálatot teljesített műszakis katonák.
A rendszeresen megtartott, családtagokkal együtt szervezett találkozót megtisztelte jelenlétével Győri Péter ezredes, a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője, Gavrik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztika Ezred parancsnoka, Laki Ferenc alezredes az MH KIKNYP VII. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka, Dr. Sütő László Marcali város polgármestere, Mészáros Károly őrnagy, az MH KIKNYP képviselője.
Jelen voltak még Jákó Gyula ny. ezredes és Kondor Lajos ny. ezredes az alakulat volt parancsnokai, valamint Szentes István ny. alezredes és Huszár Géza ny. őrnagy a Marcali Bajtársi Egyesület és a Honvéd Nyugállományúak Klubjának vezetői.
A Himnusz eléneklése után koszorút helyeztek el a volt legénységi épület falán lévő emléktáblánál, majd a Marcali helyőrségben állomásozott katonai alakulatok és személyi állományuk emlékére felállított kopjafánál. Az Európa Parkban, a Szabadtéri Színpadon a Marcali Bajtársi Dalárda és a Kaposvári Helyőrség Zenekara szórakoztatta a megjelenteket.
Ezután a Civil Szervezetek Házában folytatódott a rendezvény. Győri Péter ezredes köszöntőjét követően Kondor Lajos ny. ezredes foglalta össze a műszaki laktanya történetét, majd Dr. Sütő László Marcali város polgármestere szólt a város jelenéről, jövőjéről. Ezután néma főhajtással emlékeztek meg az elhunyt katonatársakról.
A következőkben Fehér János helytörténeti kutató ismertette a közeljövőben megjelenő, a belső laktanya volt parancsnokairól szóló helytörténeti kiadványát, majd Huszár Géza ny. őrnagy invitálta meg a jelenlévőket az általa összeállított makett kiállítás megtekintésére.
A finom ebédet követően tartalmas beszélgetések keretében felidézésre kerültek a múlt eseményei, emlékei. Megállapodtak, hogy két év múlva újra megrendezik a műszaki katonák találkozóját Marcaliban.

Kőrösi András

 

A mappában található képek előnézete A Marcali Műszaki Zászlóalj IX. Bajtársi Találkozója