Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub megalakulásának 50. évfordulója

2021.06.24

Szentendrén az MH Altiszti Akadémia Színháztermében ünnepelte 2021. június 24-én a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagsága és meghívott vendégei a klub megalakulásának 50. évfordulóját. A rendezvényt megelőzően a Klub vezetősége elhelyezte az emlékezés koszorúját az elhunyt klub tagjaink emléktáblájánál, valamint névadónk mellszobránál. Az aulában kiállítást rendeztünk be a klub relikviáiról. A Himnusz elhangzását követően Kollár Pál törzszászlós köszöntötte a meghívott vendégeket, akik elfogadták a vezetőség meghívását. Többek között név szerint:
Fülöp Zsolt urat, Szentendre város polgármesterét
Kocsi László ezredes urat, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály, Társadalmi Kapcsolatok Osztály, osztályvezetőjét
Bozó Tibor vezérőrnagy urat, a Magyar Honvédség Transzformációs Parancsnokság, parancsnokát
Frankó Imre ezredes urat, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia megbízott parancsnokát
Kiss Zoltán alezredes urat, a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság, parancsnokát
Ignáth Zsolt alezredes urat, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság törzsfőnökét
Magyar Judit asszonyt, Szentendre város alpolgármesterét
Kelemen József nyá. altábornagyot a BEOSZ tiszteletbeli elnökét
Dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy urat, a Zrínyi Kiadó vezetőjét
Esküdt Lajos nyugállományú ezredes urat, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökhelyettesét, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak, a társ rendvédelmi szerveknek, a megyei nyugdíjas egyesületeknek és kluboknak képviselőit, tagjait, munkatársait.
Majd a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levelének ismertetése következett, amit a Magyarország Honvédelmi miniszterének képviselője beszéde követett. A Klub elnökének gondolatai következtek, majd az ünnepi beszédet Bozó Tibor vezérőrnagy tartotta. Ezt követően Fülöp Zsolt úr Szentendre Város polgármestere köszöntötte az ünnepi ülésen egybegyűlteket és zászlószalagot adományozott, illetve kötötte fel a klub zászlajára. Ezt még további két szalag kötés követte Koós Gábor nyá. alezredes a BEOSZ Közép–magyarországi Régió régióvezetője és Galló István nyá. ezredes a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnöke által.
Következő mozzanatként a COVID 2019 járvány miatt elmaradt honvédelmi miniszteri (7 fő), és Magyar Honvédség parancsnoki (2 fő) elismerések átadására került sor, illetve az évforduló alkalmából katonai alakulatok vezetői, a Szövetség és az együttműködők, valamint az ünnepelt klub vezetőségének elismerései, ajándékai kerültek átadásra. Nem feledkeztek meg az éppen aznap, kerek évfordulós születésnapját ünneplő Bazsó Erzsébetről és Bodnár Sándornéról sem. A rendezvényen került átadásra a megjelentek részére a Zrínyi kiadó gondozásában Esküdt Lajos nyá. ezredes és Horváth Jenőné által összeállított, „A közösség ereje összeköt” című jubileumi kiadvány.
A színvonalas rendezvényt a színházteremben a Magyar Nemzeti Táncszínház fergeteges műsora zárta. Ezt követően az étteremben kötetlen baráti beszélgetéssel egybekötött ebéd elfogyasztása zárta a megemlékezést.

Horváth Jenőné
elnök