Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

55. évforduló Békéscsabán

2020.08.01

A Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja Békéscsaba megalakulásának 55. évfordulója alkalmából 2020. augusztus 01-én a klub tagjaival, a Honvédelmi és Rendvédelmi szervek képviselőivel, és a meghívott vendégekkel, születésnapi rendezvényt tartott. 55 év nagy idő az ember életében, legalább ennyire ünneplésre méltó egy klub 55 éves jubileuma.
Elnökünk Zahorán György nyá. r. ezredes ünnepi gondolataiban elmondta, hogy nyugállományú elődeink úgy gondolták, hogy szükség van egy olyan szervezetre, amely a fegyveres erők és rendvédelmi szervek hivatásos, szerződéses, és polgári alkalmazott tagjaiból nyugállományba vonultaknak és családtagjaiknak helyet és lehetőséget biztosít a volt szolgálati helyhez való kötődés fenntartásához, a szervezeti és közösségi élethez.
A klub 1965. április 01-én történt megalakulása után a tagok hamar összekovácsolódtak, vezetői mindig gondoskodtak arról, hogy havi, sőt heti programokat szervezzenek. Ezt a hagyományt a mai napig követjük. Elnökünk itt ismertette az elmúlt 55 év eredményeit, jelentősebb rendezvényeit, kiváló kapcsolatainkat a társszervezetekkel, civil szervezetekkel.
Az ünnepi beszédet követően a meghívott vendégek köszöntötték a jubilálókat, emlékszalagokat kötöttek a csapatzászlóra, valamint átadásra kerültek a kitüntetések, tárgyjutalmak.
A születésnapi torta elfogyasztása után baráti beszélgetések, nosztalgiázó emlékezések következtek a csodás múltról, majd fehér asztal mellett folytatódott a klub 55. születésnapi rendezvénye, melyet Ötvös Tibor Prímás és zenekarának műsora, valamint minden kedves résztvevő számára egy emléklap tett felejthetetlené.

Király Katalin nyá. zls.
a Klub titkára

 

A mappában található képek előnézete 55. évforduló Békéscsabán