Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

50 éves lett a Klub Kecskeméten

2021.08.14

A kecskeméti Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete 2021 augusztus 14-én ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját.
Az Egyesület elnökének köszöntő szavai elhangzása után a Himnusz hangjai csendültek fel.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Fekete Tamás ezredes a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnokhelyettese, Sebők Zsolt alezredes a Magyar Honvédség Légijármű Javítóüzem parancsnokhelyettese, Vilner Péter nyá. ezredes a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese, Gáldonyi Sándor őrnagy a Magyar Honvédség Hadiegészítő és Toborzóiroda vezetője, Várszegi Ferencné nyá. bv. tzls. a Beosz Dél-alföldi Régió képviseletében, Őrs Ágoston nyá. okleveles mérnök alezredes, a Veterán Repülők kecskeméti szervezetének elnöke, Gregor György nyá. r. alezredes a Rendőrségi Nyugdíjas Szervezet elnöke, a Beosz Dél-alföldi régiójából megjelent nyugdíjas klubok képviselői, valamint az ünneplő Egyesület tagjai.
Az Egyesület elnöke méltatta az elmúlt 50 év eseményeit, kiemelte a legemlékezetesebb rendezvényeket, az Egyesület alapfeladatainak végrehajtását.
Külön szólt az Egyesület tagjainak példamutató helytállásáról, a fél évszázad felejthetetlen eseményeiről.
Fájó szívvel emlékezett meg elhunyt tagjaikról, az Egyesület egykori vezetőiről.
Kérte az Egyesület tagjait, hogy ápolják a Klub hagyományait, legyenek büszkék az elért eredményekre. legyenek a jövőbe is méltók az alapítók 50 évvel ezelőtti kezdeményezéseire.

img_20210814_600_801.jpg

Az ünnepség további részében az Egyesület zászlójára a meghívott vendégek zászlószalagot tűztek együttműködésük, tiszteletük jeléül.
Ezt követte az elismerések átadása. Mintegy 13 fő részesült különböző szintű elismerésben, az Egyesület érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.
Az elnök zárszavainak elhangzása után közösen meghallgatták a Szózatot és az ünnepség hivatalos része ezzel befejeződött.
Az ünnepség további részében a Honvéd Művészegyüttes műsorának meghallgatásával töltötték az időt a jelenlévők, majd egy finom ebéd elfogyasztása után, a múlt emlékeinek felidézését követően, vidám hangulatban zárul a tagság részéről emlékezetes 50. évforduló.

Csóka Tamás nyá. ezredes
elnök