Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

50 éves évforduló Nyíregyházán

2020.10.13

A nyíregyházi Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubja október 13-án ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját az Európa Hotelben.
A megyei közgyűlést Baracsi Endre alelnök, a kormányhivatalt Sille Árpád őrnagy, a megyei védelmi bizottság titkárságának vezetőhelyettese képviselte. A Magyar Honvédség részéről Vitár Zsolt alezredes a KIKNYP parancsnokhelyettese, Horváth András alezredes a 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettese, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségétől Esküdt Lajos nyá. ezredes, elnökhelyettes és Rácz Mihály nyá. ezredes, Észak-alföldi régióvezető vett részt. A megyei társ szervezetektől Horváth Ernő tűzoltó százados katasztrófavédelmi megbízott volt jelen. Román Demeterné a megyei, Szabóné dr. Csíszár Gabriella városi nyugdíjas szövetségek elnökei is elfogadták a meghívást. A klubelnök köszönthette a megjelent BEOSZ tagszervezetek és civil nyugdíjas egyesületek elnökeit.
A tájékoztató bevezetőjében szó esett az idei vírushelyzet miatt megváltozott helyzet okozta idősek világnapi köszöntés sajátosságáról. Az alapító elődök a természet törvénye szerint már csak emlékeinkben élnek. Róluk és azon néhány száz tagtársunkról, akik ma már csak lelkiekben lehetnek velünk, valamint az idén elveszített tagtársunkról, bajtársunkról felállással, néma főhajtással emlékeztünk. A számvetés kitért a megalakulás körülményeire, a rendszerváltásig eltelt időszakra, majd az azt követő működésre, részleteiben az elmúlt öt esztendőre.
Az ünnepi beszéd után Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által 15 éve adományozott emlékzászlóra szalagot kötöttek: a kormánymegbízott képviselője, Miskolc, Nyíregyháza-Műszaki, Kazincbarcika és Nyírbátor BEOSZ tagegyesületek elnökei.
Köszöntötte és a szervezetet megajándékozta a Nyíregyháza-Nyíri Honvéd E., Debrecen és Mezőkövesd vezetője.
Korom Ferenc vezérezredes a Magyar Honvédség parancsnoka, vezérkarfőnök köszöntőlevelét Farkas Gábor százados ismertette, majd Vitár Zsolt alezredes átadta a klub elnökének. Folytatva az elismerések átadását, Szűcs Imre ezredes KIKNYP parancsnoka nevében a szervezet és elnöke részére Emlékplakettet adományozott. Oklevelet adott át Révész Zoltánnénak, Pataki Dezső és Garai Kálmán nyá. alezredeseknek.
A területvédelmi ezred parancsnoka emléklapját a személyi állomány nevében helyettese adta át a klubtagságnak.
Esküdt Lajos nyá. ezredes a BEOSZ elnökhelyettese köszöntőjében elmondta, munkánkat ismeri, a szervezet részére a szövetség anyagi, erkölcsi és érdekvédelmi segítséget nyújt. Bejelentette, hogy Szluk István nyá. őrnagy februárban, a BEOSZ megalakulásának 30. évfordulóján rendezett ünnepségen a honvédelmi miniszter Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát átvette. Ezt követően az elnökség ajándéktárgyát átadta a közösség részére és elismerésben részesítette Tamás Józsefnét, Kaszás Pálnét és Mikó Dánielt.
A megyei nyugdíjas szövetség elnöke oklevéllel és ajándékkal ismerte el szervezetünk tevékenységét.
A városi nyugdíjas szövetség és a Körúti nyugdíjasok elnöke ajándékkal köszönte meg a közös munkánkat.
A klub elnöksége Emléklapot adományozott annak a 19 tagtársunknak, akiknek tagsági viszonya több, mint 20 éve keletkezett.
Az elismerések átadását követően Zalai Lívia művésznő és az Ökrös Band Virtuóz Magyar Koncert Cigányzenekar nagyszerű műsora tette emlékezetessé ünnepi megemlékezésünket.
Pohárköszöntőt a BEOSZ Észak-alföldi régió vezetője mondott. Az ebéd folytatásaként Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere tortával lepte meg az ünnepi közgyűlés valamennyi résztvevőjét. A jelenlévőket az elnökség a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. által támogatott 50 éves jubileumi kiadvánnyal és Emléklappal lepte meg.
A jubileumi megemlékezés baráti beszélgetéssel és fényképkiállítás megtekintésével zárult.
Az egyesület tagjai, valamint az elismerésben részesültek nevében ezúton is megköszönöm valamennyi együttműködő és támogató testület és személy több évtizeden át nyújtott önzetlen segítségét.

Szluk István nyá. őrgy.
klubelnök

 

A mappában található képek előnézete 50 éves évforduló Nyíregyházán