Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

50 éves a Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület

2020.10.08

50 éves a miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület. Ebből az alkalomból Jubileumi ünnepséget tartottak a Miskolci Rendvédelmi Technikumban.
A meghívottaknak köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat és velünk ünnepeltek.
A rendezvényünkön részt vett Miskolc Megyei Jogú Város polgármester úr képviseletében Szilágyi Szabolcs Rendészeti Bizottság elnöke, Bagi István r. ezredes a Rendvédelmi Technikum igazgatója, Szűcs Imre ezredes úr képviseletében Ignáth Zsolt alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság törzsfőnöke, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese Esküdt Lajos nyá. ezredes és Rácz Mihály nyá. ezredes az Észak-Alföldi Régió régióvezető, valamint a régióba tartozó tagszervezetek és civil nyugdíjas szervezet elnökei, képviselői.
Az egyesület elnöke ünnepi beszédében kitért a megalakulás körülményeire, az eltelt 50 év eseményeire. Megemlékezett a volt elnökökről, akik átadták a stafétabotot. Néma egy perces felállással emlékeztünk az elhunyt elnökökre, tagjainkra.
Kiemelte a fontosabb eseményeket: 1993-ban csatlakoztunk a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségéhez. Az egyesület tagsága és mindenkori vezetése hálásan köszöni az elmúlt években nyújtott támogatást a BEOSZ vezetőinek és munkatársainak.
1995-ben megállapodást kötöttünk a Kassai Katonai Nyugdíjas klubjával, ezzel is erősítve a két ország barátságát.
Köszönetet mondott a miskolci katonai szervezetek parancsnokainak és állományának, Nagy Géza őrnagy irodavezető úrnak és munkatársainak, Király János őrnagy Helyőrségparancsnoknak és munkatársainak, Bagi István r. ezredes úrnak a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatójának, és mindazoknak, akik az elmúlt évek során segítségükkel, támogatásukkal hozzájárultak egyesületünk 50 éve tartó működéséhez.
Ünnepi megemlékezés után felolvasásra került - Dr. Benkő Tibor Magyarország Honvédelmi miniszter köszöntő levele az egyesület tagjaihoz írt, a jubileumi ünnepség alkalmából.
Korom Ferenc vezérezredes a Magyar Honvédség parancsnok köszöntőlevelét Ignáth Zsolt alezredes ismertette és Emléklapot adományozott egyesületünknek, majd miniszteri kitüntetéseket adott át.
Aranykor Kitüntető Cím Arany Fokozata kitüntetést adományozott
     -Orosz Lajos nyá. ezredes
     -Frank János nyá. alezredes
     -Lorger Károly nyá. ftzs. részére.
Aranykor Kitüntető Cím Ezüst Fokozata kitüntetést adományozott
     -Magyar Géza nyá. ezredes részére.
Veres Ferencné úrhölgy részére honvédelem érdekében kiemelkedő tevékenységért emléktárgyat adományozott.
Esküdt Lajos nyá.ezredes, a BEOSZ elnökhelyettese köszöntötte a tagságot. Elmondta, hogy a szervezet részére anyagi, erkölcsi és érdekvédelmi segítséget nyújt a BEOSZ. Az egyesület az eltelt évek során számos eredményt felmutatva, jelenleg is sikeresen működik.
Az egyesület munkájának segítéséért és a nyújtott támogatásért BEOSZ emlékplakettet, emléklapot adományozott, Bagi István r. ezredes úrnak, BEOSZ pajzs elismerésben részesült Nagy Géza őrnagy, Király János őrnagy és Domonkos Marcell úr, ajándéktárgyat adott át Veres Pál úr részére. A Kassai Katonai Nyugdíjas Klub részére később kerül átadásra a BEOSZ jubileumi érem.
Az egyesület részére elismerésül a BEOSZ emléklapot, emlékplakettet és az egyesületünk logójával díszített asztali zászlót adományozott.
Miskolc M. J. Város Szilágyi Szabolcs elnök oklevéllel és ajándékkal ismerte el szervezetünk tevékenységét. A város 35 évvel ezelőtt emlékzászlót adományozott és az emlékzászlóra szalagot kötött: Nyíregyháza egyesületei, Kazincbarcika egyesülete, Nyírbátor Klubja, valamint a debreceni egyesület ajándéktárgyat és emlékplakett ajándékozott.
Az Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület vezetősége több tagjának a honvédelem érdekében huzamosabb időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért emléktárgyat és emléklapot adományozott.
A köszöntések és elismerések arra bíztatják közösségünket, hogy legyünk továbbra is aktívak, vegyünk részt városunk közéletében, ápoljuk kapcsolataikat, színesítsük az egyesület programját. Legyen öröm az együtt, hasznosan, jó hangulatban eltöltött események úgy, ahogyan az elmúlt években is.
Az elismerések átadását követően az Ökrös Band Virtuóz Magyar Koncert Cigányzenekar és Zalai Lívia művésznő nagyszerű műsora emlékezetessé tette ünnepi megemlékezésünket.
Pohárköszöntőt Nagy Géza őrnagy mondott. A jubileumi megemlékezés közös étkezéssel és baráti beszélgetéssel zárult.
Az egyesület valamennyi tagja nevében megköszönöm azt a segítséget, támogatást, melyet egyesületünk kapott a Magyar Honvédség parancsnokaitól, a BEOSZ elnökétől és munkatársaitól, illetve támogató testületektől.
További munkájukhoz kívánok sok sikert, erőt, egészséget!

Czél Ferencné elnök

 

A mappában található képek előnézete 50 éves a Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület