Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

30 éves a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

2022.09.24

Szép számmal gyűltek össze a nyugdíjas határőrök szombaton délután a GYIK Rendezvényházban, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének harminc éves jubileumi ünnepségén. Az egybegyűlteket Mihályi Ervin, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöke köszöntötte.

hataror_nyugdijasok_00.jpg

– 1992-ben alakult meg az egyesületünk. Harminc év hosszú idő, ez alatt rengeteget éltünk meg együtt, szinte már úgy működünk, mint egy család. Nagyon sok programot szervezünk a mai napig, amelyen 80-100 fő általában mindig részt vesz. Kirándulásokat szervezünk, koszorúzásokon veszünk részt, zenés-táncos összejöveteleink vannak – mondta el Mihályi Ervin.

hataror_nyugdijasok_01.jpg

A rendezvényen a 103 nyugdíjas határőr mellett részt vett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke és alelnöke, A Soproni Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.
- Szívből gratulálok a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületnek ehhez a kerek, harmincadik évfordulóhoz. A mai napon is találkozhattak a régi határőr nyugdíjasok és a rendvédelem nyugdíjasai. Úgy gondolom, hogy a határvédelem, a rendvédelem egyre nagyobb szerepet kap Európában, egyre nagyobb a fontossága. Régen is kiemelt szerepe volt hazánk szempontjából, és ezek az emberek, akik ezen a területen dolgoztak, az életüket a haza szolgálatára szentelték, ezért minden megbecsülést megérdemelnek. Örülök annak, hogy egy nagyon jó beszélgetés alakult itt ki, és a résztvevők fel tudták idézni emlékeiket – emelte ki.

Forrás: SopronMedia Griechisch Tamás fotóival.

 

hataror_nyugdijasok_02.jpg

 

Az Országos Rendőrfőkapitány a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete megalakulása 30. évfordulója alkalmából Szent György Emlékérmét adományozott László Attila ny. alezredesnek, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Nyugat-dunántúli Régió vezetőjének. Az emlékérmét az ünnepség keretében Sopron Megyei Jogú Város rendőrkapitánya, dr. Herczeg Zoltán r. alezredes adta át. Szintén az ünnepség során felolvasásra került az a belügyminiszteri előléptetési parancs, ami alapján Mihályi Ervin ny.mk.hőr. alezredest, az egyesület elnökét a belügyminiszter augusztus 20-i hatállyal nyugállományú rendőr ezredessé léptette elő.