Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

30 év a taszári veterán repülőknél

2021.07.03

A Magyar Veterán Repülők Somogy megyei egyesülete 2021. július 03-án ünnepelte a megalakulásának 30. évfordulóját, amelynek megtartását egyértelműen a járvány-helyzet javulása tett lehetővé.
A pontban 17 órakor kezdődött ünnepségen először köszöntötték a meghívott és megjelent vendégeket, így Varjas Andrást Taszár község és Csicsai Lászlót Kereki község polgármesterét, a 18. számú Hadkiegészítő és Toborzó Iroda képviseletében megjelent Horváth Jenő őrnagyot, az iroda vezetőjét, és Kováts Nikoletta előadót, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökségét képviselő Szabó József ny. ezredest, a Bajtársainkért Alapítvány elnökét és Pásztor István ny. ezredest, a BEOSZ dél-dunántúli régió vezetőjét, és végül, de nem utolsó sorban Horváth Alajos ny. őrnagyot, a Corvin Alapítvány elnökét.
Koppány Zoltán ny. százados, az egyesület elnöke ünnepi köszöntőjében áttekintette a három évtized történéseit, szólt a múlt örökségeiről, s jelenlegi időszak faladatairól is. Közben kivetítőn folyamatosan meg lehetett tekinteni az egyesület elmúlt évtizedeinek fontosabb eseményeit.
A köszöntőt követően a jelen lévők megemlékeztek az időközben elhunyt veterán bajtársakról.
A rendezvény következő, fontos eseményeként ismertetésre került a Honvédség Parancsnokának meleg hangú köszöntő levele, majd Horváth Jenő őrnagy, a toborzó iroda vezetője HM és MH szintű elismeréseket adott át.
A BEOSZ részéről az elismeréseket Szabó József ny. ezredes és Pásztor István ny. ezredes nyújtotta át az elismerésben részesült tagoknak.
Nagy figyelem kísérte a Corvin Alapítvány részéről Horváth Alajos ny. őrnagy hozzászólását, aki ismertette az alapítvány kuratóriumának döntését, amely alapján egy millió forint támogatást kap az egyesület a tárlathelyiségek audio guide (hangos tárlatvezetés) rendszerének kiépítésére, laktanyai repülőgépek körbekerítésének részleges megvalósítására.
Az elnökség részéről emlékplakettek és emlékkönyvek átadására került sor az egyesület érdekében kiemelkedően tevékenykedő egyesületi tagok számára.
Az ünnepség után a Honvéd Művészegyüttes tagjai Ökrös Sándor vezetésével hangulatos műsorral kedveskedtek a megjelenteknek.
A vacsorát követően kötetlen beszélgetéssel és tánccal folytatódott a jubileumi rendezvény.

Koppány Zoltán ny. százados
a Magyar Veterán Repülők
Somogy megyei egyesülete elnöke

 

A mappában található képek előnézete 30 év a taszári veterán repülőknél