Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

25 éves jubileumon Szlovákiában

2019.05.08

A Szlovák Köztársaság Katonai Szövetsége Nagymihályi Klubja megalakulása 25. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartott városuk Chemkostav Aréna éttermében.
A nyíregyházi Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjával 16 éve tart baráti kapcsolatuk. A jelentős eseményen a BEOSZ elnökhelyettese és a tagegyesületünk három fős elnökségével vett részt.
Az együttműködés jelentőségét Ján Dobrovolszky nyá. o. alezredes elnök beszámolójában méltatta, majd küldöttségünk valamennyi tagja részére Emléklapot és emlékérmet ajándékozott.
Esküdt Lajos nyá. ezredes, a BEOSZ elnökhelyettese gratulált munkájukhoz és további sikereket kívánva, az elnökség nevében a klub részére Emlékpajzsot, az elnök részére névre szóló Emlékérmet adományozott.
Szluk István nyá. őrnagy a nyíregyházi társklub elnöke a tartalmas múlt felidézése mellett a további együttműködés megerősítését emléklap és emléktárgy átadásával tette emlékezetessé.
Napirend szerint az elnöki pohárköszöntőt a női énekkar színvonalas előadása követte, amely az ízletes ebéd elfogyasztásával folytatódott. A hangulatfokozó italok mellé az ügyes katonafeleségek készítette sütemények kerültek asztalra. Figyelmességük jeleként a BEOSZ elnökhelyettesének és a klubunk elnökének általuk készített, kézzel hímzett csokornyakkendőt ajándékoztak, melyet szeretettel vettek át, viselve azt a továbbiakban.
Zenés műsort egy helyi, öt tagból álló tangóharmonikás együttes biztosított. Előbb szlovákul, majd magyar nyelven adtak elő katona- és népdalokat. Barátságunkat mi sem bizonyítja jobban, hogy Koleszár Józsefné klubunk titkára - aki egyben dalkörvezető is – mindkét nyelven bekapcsolódott vendéglátóink és a meghívott vendégek szórakoztatásába.
Természetesen a baráti beszélgetés nemcsak a múltról szólt, hiszen jövő évben a BEOSZ lesz 30, a tagegyesület 50 éves. Ezzel kapcsolatban születtek előzetes szóbeli meghívások és megállapodások.
Búcsúzóul az együttműködő felek további sikereket, erőt, egészséget kívántak egymásnak.

Szluk István

 

A mappában található képek előnézete 25 éves jubileumon Szlovákiában