Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Ostromnapi záróünnepség, Kőszeg

2016.08.28

160828_koszeg_21.jpg2016. augusztus 28-án Kőszegen befejeződtek az Ostromnapi rendezvények, melyek egy hónapig tartanak. Immár 10 éves hagyománya van annak, hogy a záró eseményen részt vesz a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred is Győrből, Könczöl Ferenc alez.,parancsnok vezetésével, a Zora horvát énekkar (Jurisics Miklós várkapitány horvát volt) és nem utolsósorban az egyik főrendezője az eseménynek a Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete, melynek kiváló szervezési munkáját az idén is megtapasztalhattuk. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Nemzetközi Kispuska Lőverseny Csepregen

2016.08.06

A BEOSZ Nyugat-dunántúli régiójához tartozó Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület az idei évben már harmadik alkalommal hirdette meg a kispuska lőversenyt. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Százéves a székesfehérvári repülés

2016.08.05

„Százéves a székesfehérvári repülés” címmel egész napos rendezvénnyel várta a repülés régi és mai szerelmeseit a szervező bizottság Székesfehérváron. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Szolnoki egyesületeink látogatása a szolnoki REPTÁR-ban

2016.08.01

Augusztus első munkanapján a Tisztparti város egyesületinek képviselői, a település polgármesterének javaslatára (még az intézmény hivatalos megnyitása előtt) felkeresték a Magyar Repüléstörténeti Emlékhelyet Szolnokon. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Mert együtt lenni jó...

2016.07.08

Immáron tizenkettedik alkalommal került összehívásra és megrendezésre a szabadszállási katonák, honvédségi dolgozók találkozója július 8-án. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Hagyományőrző szervek, egyesületek zarándoklata

2016.07.03

dscf5833.jpg  Minden év július első vasárnapján összegyűlnek közös háromnyelvű (magyar, német, horvát) szentmisére, koszorúzásra, megemlékezésre Horvátzsidányban... Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Látogatás Güssingben

2016.07.02

dscf5796.jpg  A Güssingi (Németújvár) JgB 19. parancsnokának, Thomas ERKINGER ezredes meghívásának tettünk eleget és ... Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

A XVIII. Karcagi Birkafőző Fesztivál BEOSZ képviselői

2016.06.25

Ebben az évben is megrendezték a nemzetközi hírnévre szert tett fesztivált Karcagon. A rendezvényen jelen volt a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület is. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Emléktábla avatás - 2016. 06. 25.

2016.06.25

emlektabla.jpg Győr-Kertvárosban, a Laczik László lőtér előtt, a Határőr Emlékhelynél Szent László nap alkalmával, a volt határőr sorállományú katonák emlékére és a tisztelet jeleként, az országban elsőként EMLÉKTÁBLÁT helyeztek el a volt határőr bajtársak. Az esemény fővédnöke Nováky Balázs ny. határőr altábornagy és védnöke Béndek József ny. határőr altábornagy a már megszűnt Határőrség Országos Parancsnokai voltak. Az Emléktáblán a volt Kerületparancsnokságok lettek felvésve.

Takács Imre ny. határőr alezredes

 
Teljes bejegyzés

Honvédelmi nap Kalocsán

2016.05.26

dsc_3184.jpg  A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK) a közelmúltban városi Honvédelmi napot szervezett... Tovább... .

 
Teljes bejegyzés