Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

A XVIII. Karcagi Birkafőző Fesztivál BEOSZ képviselői

2016.06.25

Ebben az évben is megrendezték a nemzetközi hírnévre szert tett fesztivált Karcagon. A rendezvényen jelen volt a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület is. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Emléktábla avatás - 2016. 06. 25.

2016.06.25

emlektabla.jpg Győr-Kertvárosban, a Laczik László lőtér előtt, a Határőr Emlékhelynél Szent László nap alkalmával, a volt határőr sorállományú katonák emlékére és a tisztelet jeleként, az országban elsőként EMLÉKTÁBLÁT helyeztek el a volt határőr bajtársak. Az esemény fővédnöke Nováky Balázs ny. határőr altábornagy és védnöke Béndek József ny. határőr altábornagy a már megszűnt Határőrség Országos Parancsnokai voltak. Az Emléktáblán a volt Kerületparancsnokságok lettek felvésve.

Takács Imre ny. határőr alezredes

 
Teljes bejegyzés

Honvédelmi nap Kalocsán

2016.05.26

dsc_3184.jpg  A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK) a közelmúltban városi Honvédelmi napot szervezett... Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

10 éves a „Meggyeserdő” Honvéd Nyugdíjas Klub

2016.05.20

Megemlékezésre gyűltek össze május 20-án a „Meggyeserdő” Honvéd Nyugdíjas Klub tagjai, hiszen éppen 10 éve, május 25-én találkozott 38 volt katona, polgári alkalmazott a robbanóanyag raktár „faházában”, azzal a céllal, hogy megalakítsa a „Meggyeserdő” Honvéd Nyugdíjas Klubot. Részletes beszámolót a Klub honlapján olvashatunk.

 
Teljes bejegyzés

45 éves Kiskőrösön a Nyugállományúak Klubja

2016.05.20

Május 20-án ünnepelte a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja megalakulásának 45. évfordulóját. Az ünnepi alkalom 10 órakor kezdődött... Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Szegedet látogatták meg a nyírbátori nyugdíjas határőrök

2016.05.11

Ópusztaszer és Szeged látványosságaival ismerkedett a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága két napos kirándulás keretében. Tovább...

 
Teljes bejegyzés

Fontos és szükséges a tagszervezetek és segítő aktív tagok összefogása

2016.05.05

2016. május 05-én tartotta éves közgyűlését a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület, amely a BEOSZ alapító tagjai közé tartozik. Ez alkalommal a közgyűlés vendége volt Hazuga Károly nyá. altbgy a BEOSZ új elnöke. Tovább...

 
Teljes bejegyzés

Jubilált a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete

2016.04.29

Nyugdíjas határőrök gyűltek össze az egyesület 25 éves jubileuma alkalmából. Az ünnepség megszervezése a BEOSZ támogatásával valósult meg. Tovább...

 
Teljes bejegyzés

Aranykor Délután Szentendrén

2016.04.27

2016. április 27-én Szentendre város önkormányzata "Aranykor Délutánt" szervezett a nyugdíjas klubok, egyesületek, baráti körök számára a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az érintett szervezetek lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, egymás tevékenységének megismerésére, kölcsönös tapasztalatcsere lefolytatására, címek, telefonszámok elkérésére. A rendezvényen a polgármesteri köszöntőt követően a meghívott vendégek szóltak a jelenlevőkhöz, majd ezt követően kezdődtek a bemutatkozások. Az idén 45. éve megalakult Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub elnöke bemutatkozó beszéde után a klub énekkara adott egy nagyon színvonalas tavasz köszöntő műsort. Nagy taps és elismerés közepette vonultak a helyükre az énekkar tagjai. A rendezvényt zenés műsor zárta. Köszönjük, mindenki nagyon elégedetten távozott.

Esküdt Lajos
fotó: szerző

 
Teljes bejegyzés

45 évesek lettünk

2016.04.05

 
Teljes bejegyzés