Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Csapat és múzeumlátogatáson a hatvani bajtársak

2017.05.18

1190n-szolnok-helikopter-bazis-h.szabo-sandor-felvetele.jpg A Gáspár András Bajtársi Egyesület – mint egykori honvéd nyugdíjas klub – fontos feladatának tekinti a honvédelmi hagyományok ápolását, a kapcsolatok megteremtését és erősítését a működő katonai szervezetekkel. A Honvédelem Napjához kapcsolódva ez évben Szolnokra látogattak el, ahol a régió legnagyobb, és a kívülállók számára talán legérdekesebb alakulata az MH 86. Szolnok Helikopterbázis található. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Rendhagyó történelemóra Kiskunhalason

2017.05.18

kkhalas_01.jpg
Sok érdeklődőt vonzott a rendhagyó történelemóra

A Kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület május 18-án nyílt klubestet tartott, melyre meghívta a város érdeklődő polgárait. Várakozáson felül sokan, több, mint félszázan, közöttük középiskolás diákok, jelentek meg a Közösségek Háza nagytermében, és töltöttek el együtt majdnem három órahosszát. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Beszámoló és tisztújító közgyűlést tartott a BBBE

2017.05.04

dsc_0025.jpg 2017. május 4-én tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. A határozatképesség megállapítása és a Himnusz közös eléneklése után Szekeres István nyá. dandártábornok, az egyesület elnöke köszöntötte tagjainkat és a közgyűlést megtisztelő BEOSZ elnököt, az 1.sz. Katonai Igazgatási Központ parancsnokát, valamint az együttműködő bajtársi egyesületek és klubok megjelent vezetőit. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Kirándulás a Dunántúlra

2017.04.29

A kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület - az éves programtervben elfogadottaknak megfelelően - közel 40 fős csoportja látogatott el Várpalotára. Először egy bemutatkozó film megtekintésével megismerkedtünk a Thury-vár történelmével... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Honvédelmi Verseny Táborfalván

2017.04.29

dscn7093.jpg A Platthy József Bajtársi Egyesület közhasznú szervezet, versenyt írt ki a Csurgay Franciska Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére, Tájékozódási Akadályfutó Csapatverseny megrendezésére. Egyesületünk már hét éve folytatja a diákok honvédelmi nevelését... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Szentes tárt kapukkal hív és vár

2017.04.21

A Szegedi Bajtársi Klub éves munkatervének egyik meghatározó programja a Szentesen évente megrendezésre kerülő Műszakiak Napja rendezvényen való részvétel. Hagyomány, hogy megtekintjük a régmúlt technikai eszközeit, a NATO elvárásoknak is kiválóan alkalmas modernkori haditechnikát és nem utolsó sorban a ma szolgáló műszaki katonákat. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Hagyományt teremtenek: Locsolkodó zászlóőrök Hatvanban…

2017.04.16

101210117-locsolkodo-zaszloorok-hatvanban--h.szabo-sandor-felvetele.jpg Heves megyében Hatvanban, már sokan vasárnap elkezdték a locsolkodást, hogy hétfő délutánra mindenhová eljussanak, ha a lábuk is engedi. A helyi Gáspár András Bajtársi Egyesület tagjai Füzér László, Földesi Attila és Maróti László akik a zászlóőrök is egyben, autentikus öltözetükben, az 1848-as nemzetőrség lovassági egyenruhájában indultak el locsolkodni... tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Ejtőernyős honvédelmi öttusa 2017. április 5-6. Szolnok

2017.04.06

170406_6.jpg A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége és az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete 2017-ben negyedszer rendezte meg az Ejtőernyős honvédelmi öttusa versenyt Szolnokon, az MH 86. Helikopter bázis területén. A verseny fő védnöke Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, fő szervezője Szabovik Zoltán István nyugállományú alezredes, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének elnöke volt. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A Hatvani Csatára emlékeztek

2017.04.02

101181-hatvani-csata-diszszemle-h.szabo-sandor-felvetele.jpg A tavaszi hadjárat első ütközete volt 1849. április 2-án a Hatvani Csata. A tét nagy volt. Ha nem sikerül feltartóztatni az osztrákokat, és elhitetni velük, hogy a magyar főerőkkel állnak szemben, az egész honvédsereg veszélybe került volna. A Gáspár András vezette VII. derekasan helytállt... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

IV. CSEPREGI POLGÁRŐR ÉS BAJTÁRSI LŐVERSENY

2017.03.20

meghivo_loveszet_20170723_1.jpg Negyedik alkalommal rendezi meg a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület a szokásos lőversenyét, melyre meghívásra kerülnek az osztrák és a szlovén bajtársi, illetve veterán egyesületek is! A részvételi feltételeket, pontos címet (GPS koordinátákat is) tartalmazó Meghívó ide kattintva olvasható.

 

 
Teljes bejegyzés