Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Bajtársi egyesületek: Régiónap Hatvanban

2017.09.13

22901-hatvan-bajtarsi-talalkozo-a-resztvevok-egy-csoportja--h.szabo-sandor-felvetele.jpgA Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Észak-magyarországi régió, 2017. szeptember 13-án, Hatvanban tartotta hagyományos Régiónapját. A rendezvényen három megye, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád bajtársi egyesületeinek képviselői találkoztak egymással, a Grassalkovich Művelődési Központban. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

MN 6904 - A 8. harckocsi ezred és dandár története

2017.09.13

Előszó egy dokumentumfilmhez

filmelozetes.jpgA Zrínyi Katonai Filmstúdió és a Tapolca és környéke Honvéd Bajtársi Egyesület közös munkája az a dokumentumfilm, amely bemutatja a tapolcai 8. Harckocsiezred és annak jogutódja, a 8. Harckocsi Dandár történetét, a megalakulástól a megszűnésig. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Jó külföldi kapcsolat

2017.09.09

mednyanszki_oklevel.jpgA Kismegyeri Napóleon Hagyományőrző Egyesületnek, amelynek Mednyánszki János az elnöke, évtizedes kapcsolata van a Királyfiakarcsa Petőfi Baráti Társulással (Szlovákia), melynek elnöke Erdős Péter. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Közösségi élet a Duna partján

2017.09.08

dscf6740.jpgIII. alkalommal került sor 2017. szeptember 8-án a Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub szervezésében a Duna parti bográcspartira. A rendezvény verőfényes napsütésben, nagyon jó hangulatban és sok résztvevővel bonyolódott le. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Légvédelmi találkozó Győrben

2017.09.01

dscf7840.jpgA MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Parancsnoksága ebben az évben már 14. alkalommal hívta meg a légvédelmi tiszteket és tiszthelyetteseket szeptember 1-én Győrbe az alakulat állomáshelyére. A nyugállományú találkozóra az egész ország területéről a volt aktív állományt hívták. Az évente megrendezésre kerülő találkozóra ebben az évben 195-en regisztráltak. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Megemlékezés a kőszegi ostromról

2017.08.30

dscf7807.jpgAz 1532-es Kőszegi ostrom 485. évfordulójának a megemlékezését augusztus 30-án tartották. A rendezvényt a város rendezi, de a méltó megemlékezésben nagy szerepe van a Kőszegi Nyugállományúak Egyesületének. Több éve meghívják a várvédőkre történő megemlékezésre a régióba tartozó tagegyesületeket és az ÖKB képviselőit. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A név, ami összeköt

2017.08.05

21386-biharban--h-szabo-sandor-felvetele.jpgHatvaniak, kecskemétiek Gáspár András honvéd tábornokra emlékeztek Biharban…

A hatvani Gáspár András Bajtársi Egyesület három évvel ezelőtt kezdeményezte névadójához, a Hatvani Csata magyar vezénylő parancsnokához kötődő megemlékezések megtartását. Az akkor még viszonylag szűk körű esemény mára jelentős, több települést és intézményt megmozgató rendezvénnyé fejlődött. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Jubíleumi évforduló - burgerlandi anziksz

2017.08.05

A BEOSZ Nyugat-dunántúli-régiója az ÖKB Burgenlandi Elnökség meghívásának eleget téve 2017. 08. 05-én részt vett a Bernsteini Egyesület megalakulásának 40. évfordulós jubileumi rendezvényén. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

45 éves a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület

2017.07.29

dscf5547.jpg A Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület 2017. július 29-én ünnepelte megalakításának 45. évfordulóját. A jubileum alkalmából rendezvényükön megjelentek: Pánti Ildikó képviselő asszony, a helyi önkormányzat képviseletében; a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökhelyettese Esküdt Lajos nyá. ezredes és Fekete István nyá. ezredes, a Szövetség Észak-magyarországi régiójának vezetője, a BEOSZ elnökségének tagja... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Megemlékezés Várpalotán

2017.07.25

dscf5485.jpg Várpalotán a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja elnöke, Dobszai József nyá. alezredes minden évben megszervezi a helyi önkormányzat, a Szövetség, a civil-, és társ fegyveres szervezetek képviselőinek jelenlétét, a hozzátartozók megjelenését az MH Bakony Harckiképző Központ személyi állományával közös megemlékezésre. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés