Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Vezetőségválasztás a Nyugállományúak Klubjánál

2018.01.27

A Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja január 27-én tartotta éves beszámoló és vezetőség választó közgyűlését. Az elmúlt évben végzett munkáról a klub elnöke Fadgyas István tartott beszámolót. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Hobbi-kiállítás határőr módra

2018.01.23

hobbi-kiallitas--17.-035.jpg Hobbitevékenységük alkotásaiból rendeztek kiállítást a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület tagjai, Szakács Antalné ötlete és szervezőmunkája nyomán.
Az újszerű rendezvény igen nagy érdeklődést váltott ki. A férfiak rendezték a termet, a hölgyek és két férfi tagtársunk készítették elő évtizedes munkájuk mintadarabjait. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Harangszó egy hadseregért

2018.01.12

dsc02083.jpg A Szegedi Bajtársi Klub szervezésében a hagyományokat követve a Doni áttörésnél 1943. januárjában elesett hősök és áldozatok üdvéért Szegeden a Szent József Jezsuita Templomban szentmisére került sor. A hagyományokat követve az istentiszteletet követően koszorúzásra átvonultunk a Rákóczi térre a Háború vagy Szabad emlékezés szobrához. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Faliújság - 2017

2017.12.14

A "Faliújság", nevéből adódóan, rövid - 1000-1200 karakter terjedelmű - hírek, tudósítások közzétételére szolgál, amiket az egyesületek vezetői, tudósítói szabadon helyezhetnek el a felületen. A bejegyzéseket szükség szerint ki lehet egészíteni azzal az információval (esetleg konkrét linkkel), hogy hol, milyen médiában (helyi lap, TV, honlap, stb.) érhető el az adott cikk teljes terjedelemben.
2014.06.16-án indult el a Faliújság "Hírek, érdekességek egyesületeink életéből" rovata, amit a BEOSZ tagegyesületei életéről, fontosabb programjairól, érdekes eseményeiről szóló hírek, krónikák megjelenítésére szántunk. Nem hosszú leírásokat, hanem rövid, néhány szavas-mondatos híreket képzeltünk el, kiegészítve azzal az információval (esetleg konkrét linkkel), hogy hol, milyen médiában (helyi lap, TV, honlap, stb.) érhető el az adott történet. Tovább a 2017. évi bejegyzésekre

 
Teljes bejegyzés

Közös névadójukra emlékeztek Kecskeméten…

2017.11.23

977-hatvaniak-kecskemeten-h.szabo-sandor-felvetele.jpg2017. november 23-án: Gáspár András honvéd vezérőrnagy -a Hatvani csata vezénylő parancsnoka- születésének 213. évfordulóján közös megemlékezésen vettek részt a nevét viselő intézmények és szervezetek képviselői Bács-Kiskun megyében Kecskeméten. Az eseményt a Kecskeméti Szakképzési Centrum és annak Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezte és jelen voltak a tábornok nevét viselő szervezetek képviselői, valamint a személyéhez kötődő települések vezetői is. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

45 éves a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület

2017.11.18

dscf8591.jpg2017. november 18-án ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ünnepi közgyűlést Hideg István ny. őrnagy, az egyesület elnöke nyitotta meg, majd beszámolt a 45 év történéseiről. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Egy nap a lőtéren Szentendrén

2017.11.07

dscf8370.jpgA szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai hagyományosan az év egy napján a Kossuth Lövész Klub belső lőterén találkoznak és légpuska lő-versenyen mérik össze ebbéli tudásukat. Idén 2017. november 07-én történt meg a Gábor Áron Tüzér Egyesület képviselőinek aktív jelenlétével. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Halottak Napi Megemlékezés az Ostffyasszonyfai Hadifogoly-Temetőben

2017.11.03

dscf8481.jpgAz idei évben november 3-án került sor a Halottak Napi Megemlékezésre. A megjelenteket Dr. Andor Ferenc nyá. igazgató köszöntötte. A megyei állami vezetőket, azok képviselőit, fegyveresek, hagyományőrzőin kívül az Orosz Katonai Attasé helyettesét köszöntötte. A BEOSZ elnökségét a Nyugat-dunántúli régióvezető képviselte. A katonai díszalegységet az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred katonái biztosították. Közreműködött még a MH Légierő Zenekara. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A levadászott pillanat, avagy „50 év 50 fotó”

2017.11.03

dscf8148.jpgAz életmű-kiállítás megnyitó már a megérkezést követő kávézásnál, a fényképekhez kapcsolódó sztorizással elkezdődött, majd a tizenegy órás harangszó után, Horváth Balázs – a kiállítás Szabadszállásra szervezője – felvezetőjét követően Esküdt Lajos ny. ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese „hivatalosan” is megtette azt. tovább... Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Hősi halottakra emlékeztek Szegeden

2017.11.01

A Szegedi Bajtársi Klub Mindenszentek alkalmából megemlékezést tartott az I. és II. világháborús emlékműveknél a Belvárosi Temetőben szerdán délután. Az önkormányzat nevében Joób Márton képviselő és Kerek Attila főtanácsos helyeztek el koszorúkat a katonai sírhelyeknél. Az eseményről a szeged.hu oldalon található fényképes tudósítás.

Csepi László

 
Teljes bejegyzés