Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Dózsások Szolnokon

2017.05.31

szolnok-kep-3.png A ceglédi Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület éves tervében – a gazdag és sokszínű programok között – mindig visszatérő esemény a Magyar Honvédség egy-egy katonai szervezetének meglátogatása. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

20-éves a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete

2017.05.28

jnszmnyre_logo.jpg Az 1997. május 16-án megalakult Egyesületünknél már tavaly elkezdődött az előkészület a 20-éves évforduló méltó megünneplésére.
A 7-fős Szervező bizottság feladata volt a rendezvény megtervezése, mely sok aprólékos munkát igényelt. Hangsúlyos szempont volt az ünnepség színvonala... Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Együttműködési megállapodás Tapolcán

2017.05.24

tapolca_01.jpg Tapolca Város Önkormányzata és a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület 2017. május 24-én együttműködési megállapodást kötött, a kölcsönös tájékoztatás és az együttműködés szabályozása céljából, az Önkormányzat illetékességi területén élő, szociálisan rászoruló, és az Egyesület érdekvédelmi-, de a honvédség gondoskodási körébe tartozó személyek ellátására vonatkozóan. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Csapat és múzeumlátogatáson a hatvani bajtársak

2017.05.18

1190n-szolnok-helikopter-bazis-h.szabo-sandor-felvetele.jpg A Gáspár András Bajtársi Egyesület – mint egykori honvéd nyugdíjas klub – fontos feladatának tekinti a honvédelmi hagyományok ápolását, a kapcsolatok megteremtését és erősítését a működő katonai szervezetekkel. A Honvédelem Napjához kapcsolódva ez évben Szolnokra látogattak el, ahol a régió legnagyobb, és a kívülállók számára talán legérdekesebb alakulata az MH 86. Szolnok Helikopterbázis található. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Rendhagyó történelemóra Kiskunhalason

2017.05.18

kkhalas_01.jpg
Sok érdeklődőt vonzott a rendhagyó történelemóra

A Kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület május 18-án nyílt klubestet tartott, melyre meghívta a város érdeklődő polgárait. Várakozáson felül sokan, több, mint félszázan, közöttük középiskolás diákok, jelentek meg a Közösségek Háza nagytermében, és töltöttek el együtt majdnem három órahosszát. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Beszámoló és tisztújító közgyűlést tartott a BBBE

2017.05.04

dsc_0025.jpg 2017. május 4-én tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. A határozatképesség megállapítása és a Himnusz közös eléneklése után Szekeres István nyá. dandártábornok, az egyesület elnöke köszöntötte tagjainkat és a közgyűlést megtisztelő BEOSZ elnököt, az 1.sz. Katonai Igazgatási Központ parancsnokát, valamint az együttműködő bajtársi egyesületek és klubok megjelent vezetőit. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Kirándulás a Dunántúlra

2017.04.29

A kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület - az éves programtervben elfogadottaknak megfelelően - közel 40 fős csoportja látogatott el Várpalotára. Először egy bemutatkozó film megtekintésével megismerkedtünk a Thury-vár történelmével... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Honvédelmi Verseny Táborfalván

2017.04.29

dscn7093.jpg A Platthy József Bajtársi Egyesület közhasznú szervezet, versenyt írt ki a Csurgay Franciska Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére, Tájékozódási Akadályfutó Csapatverseny megrendezésére. Egyesületünk már hét éve folytatja a diákok honvédelmi nevelését... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Szentes tárt kapukkal hív és vár

2017.04.21

A Szegedi Bajtársi Klub éves munkatervének egyik meghatározó programja a Szentesen évente megrendezésre kerülő Műszakiak Napja rendezvényen való részvétel. Hagyomány, hogy megtekintjük a régmúlt technikai eszközeit, a NATO elvárásoknak is kiválóan alkalmas modernkori haditechnikát és nem utolsó sorban a ma szolgáló műszaki katonákat. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Hagyományt teremtenek: Locsolkodó zászlóőrök Hatvanban…

2017.04.16

101210117-locsolkodo-zaszloorok-hatvanban--h.szabo-sandor-felvetele.jpg Heves megyében Hatvanban, már sokan vasárnap elkezdték a locsolkodást, hogy hétfő délutánra mindenhová eljussanak, ha a lábuk is engedi. A helyi Gáspár András Bajtársi Egyesület tagjai Füzér László, Földesi Attila és Maróti László akik a zászlóőrök is egyben, autentikus öltözetükben, az 1848-as nemzetőrség lovassági egyenruhájában indultak el locsolkodni... tovább... .

 
Teljes bejegyzés