Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Közép–magyarországi régiós kistérségi dalos-verses találkozó, Szentendrén

2017.06.29

dscf5110.jpg Már hagyomány, hogy a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub a nyári szünet előtt évadzáró rendezvényt tart. A mostani rendezvény 2017. június 29-én gazdag programmal és három BEOSZ tagegyesület közreműködésével: a Tatai Őszirózsa Dalkör, a Váci Esze Tamás Dalárda, a Szentendrei Ezüstfény Együttes, Lázár Antal tárogató művész, versmondók és szólisták részvételével került megrendezésre. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Kiválóan szerepeltek a váci honvéd nyugdíjasok

2017.06.25

indulas-a-felvonulasra.jpgVáci honvéd nyugdíjasok kiváló szereplése az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud Döntőn, Hajdúszoboszlón

A váci Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület keretein belül működő, annak férfi és nő tagjaiból alakult Esze Tamás Dalárda és Labdarózsák Dalkör, valamint... Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Ifjúsági tábor Gyenesdiáson

2017.06.20

A Gyenesdiási Polgárőr Egyesület a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesülettel közösen ebben az évben is megszervezte az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági táborában a honvédelmi napot a szokásos helyen Gyenesdiáson, ahol minden lehetőség adott, a katonai és vízi kiképzésre, a Balatoni hajózásra a szolgálati hajónk bemutatásával.
A tábor keretében katonai ismeretek és lövészet is szerepelt, melyen a zalai katonák is részt vettek. A bemutatók során jelentkezési lapokkal is ellátták a érdeklődő fiatalokat. A lövészetnek nagy sikere volt, a megkérdezett 51 főből 18 fiú és 21 lány választaná a katonai pályát.
A következő turnus augusztusban lesz, ahol Somogy megye katonái lesznek jelen.

Bozsóky Ferenc ny.ftzls.
a BVPE-elnöke,
a GYPVE-elnökhelyettese,
Balatonért felelős koordinátor

 
Teljes bejegyzés

Régióértekezletet tartott a Közép-dunántúli Régió

2017.06.15

th-3060248011-970x728.jpg Június 15-én Gárdonyban, a Velencei-tavi Vízi Sport Iskola Sport Szálló konferenciatermében tartottuk meg a Közép-dunántúli régió soros értekezletét. A környezet, ahol megtarthattuk a tanácskozást, már az igazi nyarat idézte. A szálló közvetlenül a Velencei tó partján, gyönyörűen parkosított területen helyezkedik el. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Nemzetközi sportvetélkedő Hodoson

2017.06.03

dscf6993.jpg A Szlovén veterán katonák Mursaka Sobotai régiója 14. alkalommal Hodoson rendezett Sportvetélkedőt, piknikkel egybekötve. Az északi részhez tartozó veteránok közül 14 csapat nevezésével került megrendezésre a verseny 2017. 06. 03-án, a rendezvényre meghívást kapott a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület és a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubja is. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

Dózsások Szolnokon

2017.05.31

szolnok-kep-3.png A ceglédi Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület éves tervében – a gazdag és sokszínű programok között – mindig visszatérő esemény a Magyar Honvédség egy-egy katonai szervezetének meglátogatása. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

20-éves a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete

2017.05.28

jnszmnyre_logo.jpg Az 1997. május 16-án megalakult Egyesületünknél már tavaly elkezdődött az előkészület a 20-éves évforduló méltó megünneplésére.
A 7-fős Szervező bizottság feladata volt a rendezvény megtervezése, mely sok aprólékos munkát igényelt. Hangsúlyos szempont volt az ünnepség színvonala... Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Együttműködési megállapodás Tapolcán

2017.05.24

tapolca_01.jpg Tapolca Város Önkormányzata és a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület 2017. május 24-én együttműködési megállapodást kötött, a kölcsönös tájékoztatás és az együttműködés szabályozása céljából, az Önkormányzat illetékességi területén élő, szociálisan rászoruló, és az Egyesület érdekvédelmi-, de a honvédség gondoskodási körébe tartozó személyek ellátására vonatkozóan. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Csapat és múzeumlátogatáson a hatvani bajtársak

2017.05.18

1190n-szolnok-helikopter-bazis-h.szabo-sandor-felvetele.jpg A Gáspár András Bajtársi Egyesület – mint egykori honvéd nyugdíjas klub – fontos feladatának tekinti a honvédelmi hagyományok ápolását, a kapcsolatok megteremtését és erősítését a működő katonai szervezetekkel. A Honvédelem Napjához kapcsolódva ez évben Szolnokra látogattak el, ahol a régió legnagyobb, és a kívülállók számára talán legérdekesebb alakulata az MH 86. Szolnok Helikopterbázis található. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Rendhagyó történelemóra Kiskunhalason

2017.05.18

kkhalas_01.jpg
Sok érdeklődőt vonzott a rendhagyó történelemóra

A Kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület május 18-án nyílt klubestet tartott, melyre meghívta a város érdeklődő polgárait. Várakozáson felül sokan, több, mint félszázan, közöttük középiskolás diákok, jelentek meg a Közösségek Háza nagytermében, és töltöttek el együtt majdnem három órahosszát. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés