Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

Közös névadójukra emlékeztek Kecskeméten…

2017.11.23

977-hatvaniak-kecskemeten-h.szabo-sandor-felvetele.jpg2017. november 23-án: Gáspár András honvéd vezérőrnagy -a Hatvani csata vezénylő parancsnoka- születésének 213. évfordulóján közös megemlékezésen vettek részt a nevét viselő intézmények és szervezetek képviselői Bács-Kiskun megyében Kecskeméten. Az eseményt a Kecskeméti Szakképzési Centrum és annak Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezte és jelen voltak a tábornok nevét viselő szervezetek képviselői, valamint a személyéhez kötődő települések vezetői is. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

45 éves a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület

2017.11.18

dscf8591.jpg2017. november 18-án ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ünnepi közgyűlést Hideg István ny. őrnagy, az egyesület elnöke nyitotta meg, majd beszámolt a 45 év történéseiről. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Egy nap a lőtéren Szentendrén

2017.11.07

dscf8370.jpgA szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai hagyományosan az év egy napján a Kossuth Lövész Klub belső lőterén találkoznak és légpuska lő-versenyen mérik össze ebbéli tudásukat. Idén 2017. november 07-én történt meg a Gábor Áron Tüzér Egyesület képviselőinek aktív jelenlétével. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Halottak Napi Megemlékezés az Ostffyasszonyfai Hadifogoly-Temetőben

2017.11.03

dscf8481.jpgAz idei évben november 3-án került sor a Halottak Napi Megemlékezésre. A megjelenteket Dr. Andor Ferenc nyá. igazgató köszöntötte. A megyei állami vezetőket, azok képviselőit, fegyveresek, hagyományőrzőin kívül az Orosz Katonai Attasé helyettesét köszöntötte. A BEOSZ elnökségét a Nyugat-dunántúli régióvezető képviselte. A katonai díszalegységet az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezred katonái biztosították. Közreműködött még a MH Légierő Zenekara. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A levadászott pillanat, avagy „50 év 50 fotó”

2017.11.03

dscf8148.jpgAz életmű-kiállítás megnyitó már a megérkezést követő kávézásnál, a fényképekhez kapcsolódó sztorizással elkezdődött, majd a tizenegy órás harangszó után, Horváth Balázs – a kiállítás Szabadszállásra szervezője – felvezetőjét követően Esküdt Lajos ny. ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese „hivatalosan” is megtette azt. tovább... Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Hősi halottakra emlékeztek Szegeden

2017.11.01

A Szegedi Bajtársi Klub Mindenszentek alkalmából megemlékezést tartott az I. és II. világháborús emlékműveknél a Belvárosi Temetőben szerdán délután. Az önkormányzat nevében Joób Márton képviselő és Kerek Attila főtanácsos helyeztek el koszorúkat a katonai sírhelyeknél. Az eseményről a szeged.hu oldalon található fényképes tudósítás.

Csepi László

 
Teljes bejegyzés

Halottaikra emlékeztek Kaposváron és Taszáron

2017.10.31

img_0166.jpg2017. október 31-én Kaposváron a keleti temetőben lévő Hősi Emlékműnél délelőtt 10 órakor került sor a megemlékezésre koszorúzással egybekötve. 11 órakor pedig a taszári temetőben lévő emlékműnél emlékeztünk meg koszorúzás és gyertyagyújtás mellett az elhunyt bajtársainkról. Tovább... .

 
Teljes bejegyzés

A Balassi Kórus 10. születésnapját ünnepelte

2017.10.27

2017. október 27-én ünnepeltük meg a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület Kórusának 10. születésnapját a Stefánia Palotában. A rendezvény díszvendége volt dr. Holló József Ferenc nyugállományú altábornagy, miniszteri biztos, és azt megtisztelték jelenlétükkel a BEOSZ, a XIII. kerület és több bajtársi egyesület vezetői, képviselői. Örömünkre szolgált, hogy a jubileumi rendezvény telt házat vonzott. Kórusunk két baráti kórust hívott meg vendégfellépésre a Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttesét és a Tatai Honvéd Bajtársi Klubtól az Őszirózsa Dalkört. A teljes cikk a Balassi Egyesület honlapján olvasható, sok-sok fényképpel.

Forrás: balassiegyesulet.hu

 

 
Teljes bejegyzés

A katonák halottaikra emlékeztek

2017.10.26

20171026_hatvan_08.jpgAz elhunytjaikat ma sem felejtik el, egykori bajtársaik sírjánál tisztelegtek… Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Szlovénia Nemzeti Ünnepe - Október 25.

2017.10.25

dscn6447.jpgA Szlovén Köztársaság 1991. október 25-e óta emlékezik minden évben ezen a napon. A Jugoszláv Hadsereg utolsó katonája ezen a napon hagyta el a Szlovén Köztársaság területét. A XXVI. évfordulóra a Veterán Katonák és Rendőr Bajtársak hívtak meg bennünket az Országos rendezvényre. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés