Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Ebben a menüben a tagszövetségek, tagegyesületek életét, tevékenységét, nagyobb rendezvényeit bemutató - esetleg képeket is tartalmazó - cikkek, tudósítások találhatók, amelyek a Bajtársi Hírlevélben terjedelmi vagy időbeli okok miatt nem jelenhettek meg, a "Faliújság"-on való közzétételük pedig ugyancsak terjedelmi okokból nem célszerű.
Ugyancsak itt biztosítunk teret - a rendelkezésre álló tárkapacitás függvényében - a tagszövetségek, tagegyesületek saját hírleveleinek megjelenéséhez.

 

Cikkek

BEOSZ koszorú a Várhosszúréti új háborús emlékműre

2017.09.23

vh.3.jpgA BEOSZ kazincbarcikai Vajányi Lajos Bajtársi Egyesülete évek óta jó kapcsolatokat ápol a Gömöri Kézművesek Társulásával,ezért a BEOSZ koszorúját és az emlékezés virágait most is elhelyeztük a felavatott új emlékműre. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Szent Lászlóra emlékezve...

2017.09.21

dsc_3466.jpgI. László (1046. június 27. – Nyitra, 1095. július 29.) trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából 2017-et „Szent László emlékévvé” nyilvánították. A lovagkirály emlékének ajánlva és előtte tisztelegve tartotta meg soron következő nyilvános rendezvényét a Kuruc vitézek Nyugállományú egyesület szeptember 21-én, a Tiszti Klubban.  Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Ilauszki Tibor Emlékverseny

2017.09.16

dscn3136.jpgA Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete - szeptember 16-án - 8. alkalommal rendezte meg az „Ilauszki Tibor Emlékversenyt” az Arborétum Sportcentrumban. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Bajtársi egyesületek: Régiónap Hatvanban

2017.09.13

22901-hatvan-bajtarsi-talalkozo-a-resztvevok-egy-csoportja--h.szabo-sandor-felvetele.jpgA Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Észak-magyarországi régió, 2017. szeptember 13-án, Hatvanban tartotta hagyományos Régiónapját. A rendezvényen három megye, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád bajtársi egyesületeinek képviselői találkoztak egymással, a Grassalkovich Művelődési Központban. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

MN 6904 - A 8. harckocsi ezred és dandár története

2017.09.13

Előszó egy dokumentumfilmhez

filmelozetes.jpgA Zrínyi Katonai Filmstúdió és a Tapolca és környéke Honvéd Bajtársi Egyesület közös munkája az a dokumentumfilm, amely bemutatja a tapolcai 8. Harckocsiezred és annak jogutódja, a 8. Harckocsi Dandár történetét, a megalakulástól a megszűnésig. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Jó külföldi kapcsolat

2017.09.09

mednyanszki_oklevel.jpgA Kismegyeri Napóleon Hagyományőrző Egyesületnek, amelynek Mednyánszki János az elnöke, évtizedes kapcsolata van a Királyfiakarcsa Petőfi Baráti Társulással (Szlovákia), melynek elnöke Erdős Péter. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Közösségi élet a Duna partján

2017.09.08

dscf6740.jpgIII. alkalommal került sor 2017. szeptember 8-án a Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub szervezésében a Duna parti bográcspartira. A rendezvény verőfényes napsütésben, nagyon jó hangulatban és sok résztvevővel bonyolódott le. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Légvédelmi találkozó Győrben

2017.09.01

dscf7840.jpgA MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Parancsnoksága ebben az évben már 14. alkalommal hívta meg a légvédelmi tiszteket és tiszthelyetteseket szeptember 1-én Győrbe az alakulat állomáshelyére. A nyugállományú találkozóra az egész ország területéről a volt aktív állományt hívták. Az évente megrendezésre kerülő találkozóra ebben az évben 195-en regisztráltak. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Megemlékezés a kőszegi ostromról

2017.08.30

dscf7807.jpgAz 1532-es Kőszegi ostrom 485. évfordulójának a megemlékezését augusztus 30-án tartották. A rendezvényt a város rendezi, de a méltó megemlékezésben nagy szerepe van a Kőszegi Nyugállományúak Egyesületének. Több éve meghívják a várvédőkre történő megemlékezésre a régióba tartozó tagegyesületeket és az ÖKB képviselőit. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A név, ami összeköt

2017.08.05

21386-biharban--h-szabo-sandor-felvetele.jpgHatvaniak, kecskemétiek Gáspár András honvéd tábornokra emlékeztek Biharban…

A hatvani Gáspár András Bajtársi Egyesület három évvel ezelőtt kezdeményezte névadójához, a Hatvani Csata magyar vezénylő parancsnokához kötődő megemlékezések megtartását. Az akkor még viszonylag szűk körű esemény mára jelentős, több települést és intézményt megmozgató rendezvénnyé fejlődött. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés