Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ünnepi térzene Kispesten

2021.06.12

2021. június 11-én volt 150 éve annak, hogy Kispest önálló település lett. Ebből az alkalomból a Kispesti Obsitos Fúvószenekari Egyesület közel 100 fő előtt adott újra élő koncertet, első alkalommal a pandémia kitörése óta.
Vinczek György alpolgármester ünnepi megemlékezése után Nagy Zsolt karmester értő irányításával, széles repertoárjukat bemutatva hatalmas közönégsikert arattak, amihez Zelinka Tamás műsorvezető érdekes, sok apró részletet felvillantó konferálása is hozzájárult.
A rendezvényen részt vett Esküdt Lajos nyá. ezredes a BEOSZ elnökhelyettese, aki az ünnepi térzene szünetében köszöntötte a település megjelent polgárait, és átadta Horváth György nyá. századosnak, az egyesület elnökének Dr. Benkő Tibor Magyarország honvédelmi miniszterének - a Kispesti Obsitos Fúvószenekar kiemelkedő kulturális és hagyományápoló tevékenységét - Elismerő oklevelét.
A kerületi lakosok mellett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnökségének néhány képviselője és a Balassi Kórus karnagyai is köszöntötték az Obsitos Zenekart. Ha minden a tervek szerint alakul, októberben közös műsoros estet szervez a két egyesület, aminek már megkezdődtek az előkészületei.

Esküdt Lajos nyá. ezredes

 

A mappában található képek előnézete Ünnepi térzene Kispesten