Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ünnepelt a Szövetség

Az alapítás 25. évfordulójának ünnepségét és a XXIV. Katonanemzedéki Találkozót összevontan tartotta május 6-án, a Stefánia Palota Színháztermében a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége. A rendezvény fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke volt, mindketten távol maradni kényszerültek, a független országgyűlés megalakulásának 25. évfordulójával kapcsolatos parlamenti rendezvény miatt.

Az ünnepi összejövetelen a honvédelmi minisztert Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a vezérkari főnököt Varga István vezérőrnagy a Vezérkar törzsigazgatója képviselte. Rész vettek a szlovák és osztrák partnerszervezetek képviselői, a Honvéd Vezérkar, az MH ÖHP, a csapatok és intézmények, illetve a partner civil szervezetek képviselői és természetesen nem utolsósorban a Szövetség tagszövetségeinek és tagegyesületeinek vezetői, képviselői.

Az ünnepség – a Himnusz eléneklését követően – rendhagyó módon, a más rendezvény miatt korábban távozni kényszerülő helyettes államtitkár köszöntőjével és a miniszteri elismerések átadásával kezdődött. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége – amellett, hogy rendkívül összetett, sokrétű és szép feladatot vállalt magára – egyfajta hidat képez a civil szféra és a fegyveres testületek között, mondta Kun Szabó tábornok ünnepi köszöntőjében.

Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke – vetített képek kíséretében – megemlékezett a 25 év történéseiről, kiemelve az eredményeket, de nem feledkezve meg a nehézségekről sem. A vezérkari főnök levélben köszöntötte a jubiláló Szövetséget, amit a szlovák partnerszervezet elnökének, a Honvéd Vezérkar, az MH Összhaderőnemi parancsnoka, a csapatok és intézmények, illetve a partner civil szervezetek képviselőinek köszöntője, a BEOSZ Közép-dunántúli régió és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület által adományozott zászlószalagok kötése, majd elismerések átadása követett.

Az ünnepség hivatalos része után a – a jelenlévők többsége által még Honvéd Táncszínházként ismert – Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosainak és zenészeinek fergeteges műsora következett.

rendezvény a Szövetségben 16 éven át elnöklő Sipos Géza tiszteletbeli elnök pohárköszöntője után finom ebéddel zárult a Stefánia Palota Regiment Éttermében.

Az ünnepi rendezvényről tudósított az MTI Országos Sajtószolgálat és a honvedelem.hu is.

 

A mappában található képek előnézete Ünnepelt a Szövetség