Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ülésezett a Bajtársainkért Alapítvány kuratóriuma

2019.12.12

A Bajtársainkért Alapítvány kuratóriuma 2019. december 12-én tartotta soros ülését, melyen az alapító képviseletében Hazuga Károly nyá. altábornagy a Szövetség elnöke is jelen volt. Először Szabó József nyá. ezredes, a kuratórium elnöke arról beszélt, hogy az Alapítvány az elmúlt két évben jelentős személyi és szervezeti változásokon ment keresztül és a működési okmányok megújítását követően immár közhasznú alapítványként máris egy nagy feladat megoldását kellett megszervezni. A honvédelmi miniszter úr döntése alapján a tárca az Alapítvány részére ez év novemberében 10 millió forint – célzottan felhasználandó - támogatást biztosított.
Kopasz Jenő nyá. dandártábornok hozzászólásában az elmúlt hetek munkájáról szólva kiemelte, hogy a kidolgozói, szervezői, előkészítői és az adminisztrációs munkák során a kuratórium tagjai már eddig is jelentős munkát végeztek. Külön is köszönetet mondott a Szövetségnek és MH KIKNYP érdekvédelmi feladatokat ellátó munkatársainak azért, hogy ehhez a munkához aktív segítséget nyújtottak.
A napirend szerinti döntést megelőzően Miheller Imre nyá. ezredes a beérkezett támogatási kérelmekről szóló előterjesztésben ismertette az előkészítés folyamatát, a mérlegelési szempontokat továbbá a támogatási összegekre vonatkozó javaslatokat, majd a javaslatok megvitatására került sor. A mostani első ütemben közel 140 javaslat került áttekintésre, ebből 122 javaslat elfogadásáról, 17 ügyben hiánypótlás miatti várakozásról illetve elutasításról döntött a kuratórium.
Az ülés második részében a kuratórium tagjai élénk beszélgetést folytattak az Alapítvány jövőbeli feladatairól és munkamódszereiről, a források bővítésének szükségességéről és lehetőségeiről, továbbá az Alapítvány arculatának kialakításáról és megjelenítéséről. A kuratórium tagjai között meglévő véleményazonosság az eredményes munka igényét vetítette előre. A tagszervezetek nevében is mondhatom, hogy a tagság érdekében kifejtett munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy
alelnök

 

A mappában található képek előnézete Ülésezett a Bajtársainkért Alapítvány kuratóriuma