Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tudósítói értekezlet, Győr

2018.10.03

A BEOSZ elnöksége kezdeményezésére, a Nyugat-dunántúli Régió szervezésében a Szövetség Dunától nyugatra elhelyezkedő szervezetek képviselői részére tudósítói értekezlet megrendezésre került sor az Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, Győrben.
Az értekezlet célja egyértelműen az volt, hogy egyrészt szakmai segítséget, felkészülést nyújtson azok részére, akik, mint tudósítók írásaikkal népszerűsíthetik a helyi közösségeik munkáját, másrészt nem titkolt szándék volt az is, hogy ezzel egy tudósítói hálózat kiépítése is megtörténjen.
A pontban tíz órakor kezdődő rendezvényt elöljáróban az ezred törzsfőnöke köszöntötte, Hazuga Károly nyá. altábornagy elnök megköszönte a parancsnokság segítségét, emléktárgyat adott át ebből az alkalomból.
Az elnöki megnyitóban Hazuga Károly hangsúlyozta, hogy az elnökség számára rendkívül fontos, hogy minden taghoz eljussom az a szükséges információ, amivel helyi szinten is támogatni, segíteni tudják az elnökség munkáját.
Ezt követően elsősorban a tudósítói munka gyakorlati, tapasztalati kérdései kerültek előtérbe. A www.honvedelem.hu weboldal főszerkesztője, Szücs László, mutatta be a szerkesztőség munkáját, fejlesztési feladatok ismertetése mellett, együttműködésre hívta fel a jelenlévőket. Majd Vilner Péter nyá. ezredes, alelnök, a kommunikáció, az írott és elektronikus sajtó jelentőségéről, szólt, alátámasztva a szövetségi kommunikáció jelentőségét egy korábbi felmérés eredményével. Egyetértett azzal az újkori követelménnyel, hogy ma már a sajtó legfontosabb jellemzője a mindenkori hiteles tájékoztatás mellett a pontosság, a gyorsaság, és a tömörség, és ezt kell a szövetségi kommunikáció csatornáinak is megvalósítani. A Bajtársi Hírlevélről Pintér Ferenc nyá. ezredes, a szerkesztő bizottság elnökhelyettese tájékoztatta a jelenlévőket, hangsúlyozva, hogy a Szövetség tagjai életkori sajátossága miatt nem múlt el a jelnetősége az írott sajtónak. A BEOSZ honlapjáról (www.beosz.hu) Magócsi Zoltán nyá. ezredes, a BEOSZ hivatalos Facebook oldaláról Erdős László nyá. ezredes szólt, adatokkal alátámasztva egyre növekvő szerepüket a Szövetség egyesületei és a honvédelemről érdeklődők körében. Befejező előadásban Kiséri Nagy Ferenc, a Néphadsereg és a Magyar Honvéd lapok egykori fotósa, a fotó készítés rejtelmeibe avatta be a jelenlévőket, majd a BEOSZ elnöke zárszavában jelezte, hogy az értekezlet szellemiségét vigyék az egyesületek írói vénával megáldott tagjai felé. A jó hangulatú, tartalmas értekezlet egy közös ebéd elfogyasztásával zárult. A Tudósítói értekezletek november 8-án Szolnokon folytatódnak.

A szerk./Perlawi

 

A mappában található képek előnézete BEOSZ tudósítók értekezlete Győrben