Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Találkozó polgármesterekkel Kiskunfélegyházán

2018.06.22

Az elmúlt évben szerzett jó tapasztalat után a BEOSZ idén június 22-én, Kiskunfélegyházán rendezte meg a polgármesterek találkozóját. A Dél-alföldi Régióban tizenkét településen, tizenhárom tagszervezet működik. A találkozóra tizenegy önkormányzat vezetője, illetve képviselője fogadta el a meghívást. A rendezvényen részt vettek a honvédelmi minisztérium, a régióban működő katonai szervezetek továbbá a BEOSZ és régió tagegyesületeinek képviselői. A rendezők számára külön öröm volt, hogy a helyi egyesület tagjai és az ott élők közül is többen érdeklődést mutattak az esemény iránt.
A rendezvényt Csányi József – a találkozónak otthont adó – Kiskunfélegyháza polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, hogy város életében a katonák jelenléte korában nagy szerepet játszott, éppen ezért ma is fontosnak tartja a kapcsolat ápolását, amely az egyesülettel való eredményes együttműködésen keresztül valósul meg. A találkozó során két téma került feldolgozásra, egyrészt a szociális gondoskodási rendszerek – ezen belül külön a honvédségi és önkormányzati rendszerek – bemutatása, másrészt az önkormányzatok és az egyesületek együttműködése. A szociális gondoskodási rendszerek kapcsán színvonalas előadásokat hallgattak meg a részt vevők, majd a polgármesterek és a tagegyesületi vezetők hozzászólásaiból az önkormányzatok és a civil szervezetek közötti együttműködés formáiról és a támogatási lehetőségekről, a közös munka során szerzett – olykor személyes élményekkel kiegészített – tapasztalatokról kaptak ízelítőt a jelenlévők. Az előadásokat és hozzászólásokat követően a BEOSZ elnöke a párbeszéd folytatását és az együttműködés erősítését hangsúlyozta, és ennek érdekében hasonló rendezvények szervezését ígérte. Végezetül megköszönte a város Polgármesterének fogadókészségét és támogatását mellyel nagyban elősegítette a megvalósulást.
A találkozó alkalmat adott a 170 éves Magyar Honvédség és az I. Világháború befejezésének 100. évfordulójáról való megemlékezésre. A résztvevők a Hősök Parkjában lévő első világháborús emlékműnél koszorúzással tisztelegtek és emlékeztek elődeikre.

A találkozóról beszámolt a honvedelem.hu és a Félegyházi Közlöny .

Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy. alelnök

 

A mappában található képek előnézete Találkozó polgármesterekkel Kiskunfélegyházán