Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tájékoztató a kenesei emlékjelekről

2014.06.05

Tisztelt Bajtársak, Tisztelt Érdeklődők!

 Tájékoztatlak benneteket, hogy május 31 és június 1-én (szombat-vasárnap) megkezdtük a BEOSZ volt emlékjeleinek áthelyezését a kijelölt területre és a két nap során rendkívül nagy szorgalommal és erőfeszítések árán 90%-os készenléttel elvégeztük a korábban "kitermelt" kopjafák és egyházi jelek karbantartását, felállítását az új helyen.
Ezt a munkát számotokra is meglepetésnek szántuk. Remélem elégedettek lesztek az általunk végzett munkával. Az új emlékhely felavatására a Tábori Lelkészi Szolgálat részvételével és katonai tiszteletadással kerül sor 2014. október 17-én (a Nemzedéki Találkozó 2. napján). A részletes programról külön tájékoztatót adunk ki.
A helyreállítási munkában a várpalotai Gábor Áron Nyugállományúak Klubja részéről
Hegyesi János nyá. r. alezredes,
Fülöp Lászlóné asszony,
Cserei Mihály nyá. alezredes,
Toronyi György nyá. őrnagy,
Cseszneki Zoltán nyá .tüo. zászlós
vettek részt, akik önzetlen és nagy tiszteletre méltó, szakszerű munkával fáradtságot nem kímélve, a két napon mintegy 22 órás önkéntes munkával segítették az emlékjelek karbantartását, szállítását és az új helyen történő rögzítését. Ez a munka mindannyiunk számára rendkívül nagy fizikai igénybevételt és a balesetek elkerülése végett nagy figyelmet igényelt, hiszen az emlékjelek között több száz kilós darabok is voltak.
Magam is részt vettem Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy asszonnyal együtt a közös munkában és nagyrabecsülésemet szeretném kifejezni mindannyiuk és az egyesület iránt is, ahol ilyen becsületes és önzetlen tagok segítik a közösség munkáját. A BEOSZ elnöksége nevében elismerésünket fejezzük ki.

Bajtársi üdvözlettel:       
Kelemen József nyá. altbgy.

 

A mappában található képek előnézete A kenesei emlékjelek sorsa