Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Programajánló

2018.05.31

A 2018. június 8-10. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál szervezői az alábbi tájékoztató anyagot küldték a Szövetségnek:

hm_fest2.jpg


Júniusban ötödjére Nemzetközi Hadikultúra - és Military Fesztivál!

Ébresztő! Fel vigyázz! Katonaromantika és megelevenedő történelem három napon át,
2018.június 8-10.-ig Kunszálláson!

Az I. világháború befejezésének 100. évfordulóján, valamint a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója tiszteletére ötödik alkalommal Military gyermeknappal egybekötött látványos hagyományőrző katonai parádét szervez a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület.
A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva tökéletes alkalmas, közel 20 hektáros helyszínt választottak szinte az ország közepén, a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A látogatók nem csak különböző történelmi korok masírozó katonáit fogják majd látni, hanem több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenet részesei is lehetnek a napóleoni koroktól a II. világháborúig. Első alkalommal lesz látható egy német-amerikai csata, korabeli járművekkel, öltözékekkel, amivel egy csapásra egy második világháborús hollywoodi film résztvevőjeként érezhetjük majd magunkat.
Több mint száz 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg Európából. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, híradós és haszongépjárművek, amelyek között páratlan, korábban nem látott kuriózumok is. A járműmentes övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken és hadi jármű csodákon felül, gasztronómiai kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.
A kivilágított „csata helyszín” mellett az alakuló tér körül kapnak helyet az idén a különböző történelmi korokat bemutató egyesületi - és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők, akik 1000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják milyen volt az élet a laktanyákban, front vonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet. Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek, felvonultatják felső kategóriás modelljeiket, no és persze a már tőlük megszokott profizmussal látványos bemutatókon keresztül osztják meg az érdeklődőkkel a tudásukat és tapasztalataikat, lenyűgözve ezzel kicsiket és nagyokat egyaránt.
A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft lőtérrel várja majd a nézőket.
Természetesen az idén sem lesz hiány a katonaélet érdekes előadásaiból és az esti buliból sem! A fesztivál színpadán, az Ismerős Arcok ad nagykoncertet, ezt követően pedig feledhetetlen élményt nyújt majd a tábortűznél a katonaénekek közös éneklése szájharmonika és tangóharmonika kísérettel.
A csatajelenetek, diorámák, military szabadidősport bemutatók, és katonai gyermeknap vidám játékai három napon keresztül kápráztatják majd el az V. Hadikultúra és Military Fesztiválra kilátogatókat. Mindezeknek megfelelően a parádé keretjátéka sem más, mint egy vidám, csibész hétvégi „laktanyai lét” melyhez a hivatalos szlogen is stílszerű: Sorozd be magad 3 napra Te is „katonának”!
Egy biztos, aki ezen a hétvégén a HMFest-et választja, az egész családjával felejthetetlen élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza.
Bővebb információk:
www.hmfest.hu ,
https://www.youtube.com/channel/UC-FmSBSOMM53eyhkgf-TDXQ ,
https://www.facebook.com/hmfest.hu/ .

hm_fest1.jpg