Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nemzetközi delegációk részvétele a BEOSZ évfordulóján

2020.02.25

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (továbbiakban: BEOSZ) elnökségének meghívására 2020. február 25-én hat ország (Ausztria, Ukrajna, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Szerbia) hét szövetsége 18 fővel érkezett meg a Hotel Hadik szállodába, ahol a delegáció tagjait Esküdt Lajos nyá. ezredes a BEOSZ elnökhelyettese, a nemzetközi ügyvivő Udvardy Endre nyá. alezredes és Herdics Antal nyá. alezredes a Békefenntartók Bajtársi Egyesület vezetőségi tagja fogadta. A kölcsönös üdvözlések után közösen átsétáltak a Stefánia Regiment étterem Zászlós termébe ahol technikai értekezlet, a szükséges pontosítások, egyeztetések kerültek megbeszélésre, majd a vacsora elfogyasztását követően kölcsönös bemutatkozással és jó hangulatú, oldott kötetlen baráti beszélgetéssel telt el az idő.
A BEOSZ elnöke, az operatív elnökség tagjai és a meghívott vendégek másnap találkoztak a delegáció tagjaival, ahol Hazuga Károly nyá. altábornagy bemutatta a Szövetséget és a jelenlévőket. Az ebédet követően Parlamenti látogatásra került sor. A jelenlévők részére a látogatási útvonalon kívül bemutatásra került a Vadász terem, megtekinthették az erkélyről a csodálatos látképet. Este a Stefánia Palota Báró Atzél Béla teremében dr. Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy a katona bármely nemzet katonája is legyen, a legdrágábbat az életét is képes feláldozni a haza oltárán. Örömmel szólt, hogy a delegáció tagjai között számos ismerőst fedezett fel, akikkel együtt dolgozott különböző bizottságokban, értekezleteken. Megköszönte a honvédelem ügye iránt elkötelezett szervezetek, személyek aktív tevékenységét. Szólt a nyugállományúakat érintő tervezett változásokról. Méltatta a BEOSZ eddigi sokoldalú tevékenységét és kifejtette, hogy a jövőben is számit a Szövetségre és biztosította a jelenlévőket, hogy a Szövetség is számíthat a támogatására. A megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő BEOSZ részére Emlékpajzsot adományozott. Ezt követően a szövetségek és tagjaik részére emléktárgyak átadására került sor.
2020. február 27-én a BEOSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepségre került sor a Stefánia Palotában a Szövetség tisztségviselői, tagjai, a meghívott vendégek és a nemzetközi delegáció tagjai jenlétében. A rendezvény méltó módon mutatta be az elmúlt 30 év történéseit alapítástól napjainkig. A delegáció tagjai megköszönték a szíves vendéglátást és gratuláltak a színvonalas, eredményes rendezvényhez.

Esküdt Lajos nyá. ezredes
elnökhelyettes

 

A mappában található képek előnézete Nemzetközi delegációk részvétele a BEOSZ évfordulóján