Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Moszkvai látogatás

2018.10.31

Október 29-31. között Alexander Kanshin úr, a Tartalékos és Nyugállományú Tisztek Nemzetközi Tanácsadó Bizottságának (IAC) és a „MEGAPIR” Egyesületi Tanács elnöke meghívására Hazuga Károly nyugállományú altábornagy úrral, a BEOSZ elnökével Moszkvában jártunk.
A meghívás a „MEGAPIR” a Fegyveres Erők Nemzeti Szövetsége megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségre szólt. A MEGAPIR fő tevékenysége a fegyveres erők tartalékos és nyugállományú tagjainak összefogása, tapasztalataik átadása, a védelmi minisztérium döntéseinek segítése, a családjaik életkörülményeinek javítása. Céljaik elérése érdekében az állami támogatás mellett üzleti tevékenységet is folytatnak.
30-án délelőtt Kanshin úr fogadta külföldi meghívottakat a szervezet moszkvai székházában. A bolgár, kazah, fehérorosz, ukrán, szerb, jordán, francia és magyar vendégeket tájékoztatta az IAC és a MEGAPIR eddig elért eredményeiről és a közel jövő projektjéről. A fasizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója tiszteletére fel kívánják építeni a Fegyveres Erők főtemplomát és a hozzátartozó múzeum és oktatási központ valamint emlékpark komplexumot. Ehhez az anyagi feltételek biztosítva lesznek, s létrehozták a „Feltámadás Jótékonysági Alapot” a befolyt összegek kezelésére és az átláthatóság biztosítására.
Anatoly Kumakhov úr, az IAC főtitkára arról tájékoztatott bennünket, hogy egy nemzetközi foto pályázatot hirdetnek meg majd a közeljövőben.
A tájékoztatók után Kanshin úr feltűzte vendégeinek a 25 éves MEGAPIR emlékérmet. A meghívottak ünnepélyesen gratuláltak a MEGAPIR vezetőjének az évforduló alkalmából és átadták a szervezeteik ajándékait és érmeit.
A délelőtti program az Oroszországi Fegyveres Erők Központi Múzeumának megtekintésével ért véget.
Az évforduló tiszteletére rendezett ünnepséget az Orosz Hadsereg Központi Házában tartották meg. Az ünnepségen részt vettek az elnöki adminisztráció, a kormány az állami duma, a védelmi minisztérium, a veterán szervezetek, a prominens irodalom és művészet valamint az IAC külföldi meghívottjai és a külföldi üzleti köröket képviselő szervezetek valamint a sajtó képviselői.
Az estet megnyitó beszédében Alexander Kanshin úr, az Egyesület Tanácsának elnöke melegen üdvözölte az orosz és külföldi vendégeket. Hangsúlyozta, hogy a MEGAPIR negyed évszázadnyi tevékenysége, amit a jólét és biztonság érdekében folytatott, egyesítette az ország hasonló gondolkodású embereit és megmutatta, hogy a tartalékos és nyugállományú tisztek továbbra is az állam megbízható pillérei.
Az est folyamán többen vehettek át díjakat és elismeréseket.
Az est részvevői lelkesen üdvözölték az Oroszországi BM Pop szimfonikus zenekarának előadását, a „Quadra” énekegyüttes és más előadók fellépését.

Udvardy Endre nyá. alezredes

 

A mappában található képek előnézete Moszkvai látogatás