Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megemlékeztünk a BEOSZ saját halottairól

2018.11.13

Egy éve történt, hogy a BEOSZ elnöksége határozatot hozott arról, hogy a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége saját halottjává nyilváníthatja azon elhunyt tagjait, akik a Szövetség érdekében huzamosabb időn át kiemelkedő, köztiszteletben álló tevékenységet végeztek. A határozat arról is rendelkezik, hogy minden évben november 1-jén (vagy a dátumhoz közeli időpontban) el kell helyezni a megemlékezés koszorúját (virágát) a Szövetség saját halottja sírján.
2017-ben Sztanó Géza nyugállományú vezérőrnagyot, a BEOSZ megalakulásakor volt ügyvezető elnökét, aki hosszú időn keresztül volt a Felügyelő Bizottság elnöke, majd a BEOSZ tiszteletbeli elnöke; 2018-ban dr. Herczeg Ottó nyugállományú ezredest, a Szövetség megálmodóját, alapító ülésének levezető elnökét - aki nem mellesleg a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület alapítója, első elnöke, majd tiszteletbeli elnöke volt - nyilvánította az elnökség a BEOSZ saját halottjává. Nevük felkerült az emlékező falra.
A két család tagjaival való egyeztetés eredményeként 2018. november 13-án tettünk közös látogatást a Farkasréti temetőben. Rövid megemlékezést követően a jelenlévő családtagok, a Szövetség és a BBBE elnökségének képviselői koszorút és virágot, illetve az emlékezés mécseseit helyezték el a két síron. Jó érzés volt ezen új hagyomány részesének lenni, és a családtagokkal is beszélgetve felidézni bajtársaink-barátaink emlékét.

(szerk.)

 

A mappában található képek előnézete Megemlékeztünk a BEOSZ saját halottairól