Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Magyar kultúra napja - 2019

2019.01.22

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartották január 22-én a Honvédelmi Minisztérium magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségét. A rendezvényen részt vett dr. Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, illetve – mások mellett – Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.
A honvédelmi miniszter köszöntőjét követően a miniszter és Korom Ferenc altábornagy elismeréseket adott át, többek mellett Esküdt Lajos nyá. ezredesnek a BEOSZ elnökhelyettesének, Kocsi László alezredesnek a BEOSZ FB elnökének, Kovács Imrének a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjának, Perlawi Andornak a Bem József Bajtársi Egyesület volt elnökének, Vas Varga Lászlónak a Balassi Kórus tagjának. A rendezvény első része a Honvéd Férfikar rövid műsorával zárult.
Az ezt követő fogadáson a Magyar Honvédség parancsnoka mondott pohárköszöntőt. A rendezvény keretében Benkő Tibor megtekintette a tavalyi katonai alkotótáborok keretében készült alkotásokból rendezett kiállítást is, amelyet a Magyar Honvédség százhetven éves múltja ihletett. Az eseményről fényképes beszámolót közöl a honvedelem.hu .

szerk.

 

A mappában található képek előnézete Magyar kultúra napja - 2019