Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Katonaözvegyek Országos Találkozója - 2018

2018.03.08

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án, csütörtökön. Az eseményen – amelyet hagyományosan a nőnaphoz kapcsolódva tartanak – az aktív szolgálat alatt vagy nyugállományban elhunyt katonák özvegyeit dr. Holló József nyugállományú altábornagy köszöntötte.
A kegyeleti diplomáciáért felelős miniszteri biztos elmondta: az elhunyt katonák – bármely korban is teljesítettek szolgálatot – életműve példaértékű, amellyel követendő példát mutattak a későbbi generációknak. Ahhoz azonban, hogy ilyen életművet alkothassanak, szükség volt arra a biztos és szerető hátországra, melyet a nő, a feleség, az anya, a megértő társ adott meg nekik. „Tartozunk múltunknak a hiteles emlékezéssel. A jövőtől akkor követelhetünk, ha adósságainkat leróttuk. Az elhunyt bajtársak örökségét önök viszik tovább, akikről csak a legnagyobb tisztelet hangján szólhatunk” – mondta az altábornagy, kiemelve, hogy a katonafeleségek az igazi hétköznapi hősök, hiszen szolgálatban és minden nehézségben támogatták férjüket. „Ma önöket, édesanyákat, feleségeket köszöntjük, akik a Magyar Honvédség nagy családjának szentelték életüket. Köszönet és hódolat önöknek” – fejezte be beszédét Holló József altábornagy.
A találkozón dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök nevében Holló József altábornagy adott át elismeréseket és emléktárgyakat. A rendezvény a Honvéd Együttes műsorával és díszebéddel zárult.

Forrás: honvedelem.hu

 

A mappában található képek előnézete Katonaözvegyek Országos Találkozója - 2018