Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ismét találkoztak a nyugdíjasok a kecskeméti repülőbázison

2022.06.09

Június 9-én, csütörtökön tartották a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a hagyományosnak mondható nyugdíjas találkozót, amelyen ezúttal közel kétszázan vettek részt.

kecskemet_nyugdijasok.jpg

A koronavírus-járvány miatt a találkozót utoljára 2017-ben tudták megszervezni. A mostani alkalom kezdetén koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a repülőbázis és jogelődjeinek kötelékében repülőhalált halt repülőgépvezetők és szolgálatteljesítés közben elhunyt repülőműszakiak emlékére állított emlékműnél.
A repülőbázis nevében koszorút helyezett el Ugrik Csaba dandártábornok, a bázis parancsnoka valamint Bezsenyi Tamás főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa. Koszorúzott még a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete és a Magyar Veterán Repülő Szövetség kecskeméti alapszervezete, majd Hankóczki Gergely alezredes, református tábori lelkész hirdetett igét.
A résztvevők ezután a legénységi étkezdében Ugrik Csaba dandártábornok parancsnoki tájékoztatóját hallgathatták meg, majd ebéd következett, amely alatt a vendégek feleleveníthették régi közös emlékeiket, ezután pedig ellátogathattak korábbi munkaterületeikre.

Forrás további fotókkal: honvedelem.hu
szöveg: Hraskó István, fotó: a szerző felvételei