Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Harcművészeti-önvédelmi nap a Zrínyi laktanyában

2017.03.30

2017. március 30-án került megrendezésre a Honvéd Zrínyi SE harcművészeti szakosztályainak részvételével a harcművészeti-önvédelmi nap a laktanya tisztjelölti, hivatásos, dolgozói állomány, az érdeklődő családtagok és a közeli általános és középiskolások részére és aktív részvételével.
A rendezvény célja, hogy felkeltse a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói és dolgozói, az MH Hadkiegészítési Felkészítési és Kiképzési Parancsnokság és az MH Ludovika Zászlóalj állománya érdeklődését a harcművészeti és önvédelmi stílusok iránt, hogy minél többen vehessék és vegyék igénybe az egyesület kínálta sportolási lehetőségeket. Ez különösen a honvéd tisztjelölti állomány részére fontos, hiszen a honvéd tisztképzés része az önvédelem és a katonai közelharc, melyhez kiváló alapokat és kiegészítést nyújthatnak az egyesület harcművészeti szakosztályai.
A résztvevők két helyszínen, délelőtti és délutáni edzésen ismerkedhettek több harcművészeti, önvédelmi stílussal. A kyokushin karate, defendo, aikido és kesztyűs K-1 stílusú edzések, a sambo és ju-jitsu edzések voltak.
Az érdeklődő hallgatói állomány mellett az egyetem számos tanára is meglátogatta a rendezvényt.
A rendezvényt Bagi László nyugállományú ezredes, 5. danos kyokushin mester, a Honvéd Zrínyi SE elnökségi tagja és a kyokushin szakosztály vezetője szervezte, ennek megfelelően a karate edzéseket ő vezette segítőivel. A defendo edzéseket Horvéth János 6. danos kykushin mester, red szintű (fekete övnek megfelelő) oktató, a szambót Papp Imre, a Magyar Szambó Szövettség elnöke, a ju-jitsut Kovács Károly őrnagy, 5. danos mester, a NKE Katonai Testnevelési és Sportközpont, tanára, a K-1-et Óvári Máté 1 kyus kyokushin karatés és az aikidot az aikido szakosztály mesterei tartották.
A délelőtti edzés általános tetszést aratott mind hivatásos állomány, a hallgatók és a tanárok körében, és többen is jelezték részvételi szándékukat a különböző edzéseken. Összességében a két edzésen több, mint 100 fő vett részt.
A rendezvény sikere alapján tervezzük, hogy évente legalább egyszer, de igény szerint akár kétszer is sor kerülhet harcművészeti-önvédelmi nap megtartására.

A szöveget és a fotókat Vörös László Lajos
a BEOSZ ügyvivöje bocsátotta rendelkezésre

 

A mappában található képek előnézete Harcművészeti-önvédelmi nap a Zrínyi laktanyában