Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elbúcsúztunk Kiséri-Nagy Ferenctől

2020.12.02

2020. december 2-án a XIV. kerületi Regnum Marianum Plébánián a családtagok, a hozzátartozók, a barátok, a volt munkatársak, valamint a BEOSZ és a Balassi Egyesület képviselői mély részvét mellett kísérték utolsó útjára Kiséri-Nagy Ferencet, a katonai sajtó legendás fotóriporterét, a BEOSZ és a Balassi Egyesület fáradhatatlan fotósát.
A gyászszertartás keretében a katonai sajtó képviselőinek nevében Faragó Fanny a katonai sajtó egyik legfiatalabb munkatársa búcsúzott a szakma egyik legidősebbjétől. Mint mondta: Kiséri-Nagy Ferenc "ott volt mindenütt, ahol történt valami, és ezek a történések örökre megmaradnak a cellulózfilmeken vagy a digitális adattárakban. Önzetlen volt, és segítőkész. Hatalmas termete, hatalmas szívet hordozott. Szerette a kollégáit, és ők is szerették a mindig cinkosan mosolygó, a szeretetre valóban méltó Ferit. ... ilyenkor, a búcsú perceiben tudnunk kell, hogy ami jó bennünk, az közvetve vagy közvetlenül Kiséri-Nagy Ferenc öröksége."
A BEOSZ elnöke Hazuga Károly nyá. altábornagy hasonlóképpen azt emelte ki, hogy Kiséri-Nagy Ferenc 2013-tól a Szövetség és a Balassi Egyesület rendezvényeinek, mindennapjainak fáradhatatlan megörökítője volt. Munkájának eredménye a számtalan kiadványban és a honlapokon örökre őrzi emlékét.
Ezt követően a család egyik tagja búcsúztatta Ferit, majd az egyházi szertartás következett, aminek végén csak a szűk család kísérhette hamvait az urnaterembe.

Kedves Feri nyugodj békében!

emzé

 

A mappában található képek előnézete Elbúcsúztunk Kiséri-Nagy Ferenctől