Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elbúcsúztunk Kacsó Lajos nyugállományú ezredestől

2019.07.23

A család, a barátok, az ismerősök - köztük a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület számos képviselője - mellett a katona-újságírók közössége kísérte utolsó útjára 2019. július 23-án a rákospalotai temetőben Kacsó Lajos nyugállományú ezredest.
Kacsó Lajos 1953-as érettségijét követően a biztosnak ítélt katonai pályát választotta. Fiatal hadnagyként Keszthelyen kezdte katona-újságírói pályáját, majd a gyöngyösi hadosztály lapszerkesztője lett. 1962-től már a központi lap, a Néphadsereg szerkesztőségét erősítette, ahol több mint negyedszázadon át dolgozott.
„Amikor a hadseregben több száz harckocsi dübörgött, az eget 160 harci repülő hasította, Kacsó Lajos a kultúrát választotta”, hangzott el a méltató szavakkal nem fukarkodó búcsúbeszédben. A kulturális rovat munkatársa, majd vezetője lett. Mindig a vidámság járt vele, s jellegzetes nevetését már messziről hallani lehetett. Rengeteg történetet, anekdotát ismert, amit szívesen osztott meg hallgatóságával. Sokáig kísérte útjain külön fotós, de amikor rákapott a fényképezés ízére, már saját maga illusztrálta írásait jobbnál jobb fotóival.
Alapitó tagja volt a Balassi Bálint Bajtársi Egyesületnek és 19 éven keresztül a BEOSZ Hírlevél szerkesztője, fotósa volt, annak 1997 áprilisában megjelent első számától kezdve. Amikor egészségi állapota engedte ott volt az Egyesület rendezvényein. Így volt ez 2018. október 1-én az idősek világnapi megemlékezésen és december 18-án a Balassi Kórus évzáró rendezvényén is. Ma utolsó útjára kísértük.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

A mappában található képek előnézete Elbúcsúztunk Kacsó Lajos nyugállományú ezredestől