Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

BEOSZ Sportnap Szentendre

2018.04.13

„Ép testben ép lélek – Sport egy életen át”

Nyugdíjasok sportoltak az egészségük megőrzéséért Szentendrén.

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (továbbiakban: BEOSZ) 2017-ben elhatározta, hogy a nyugdíjas egyesületek részére az egészség megőrzése, az erőnlét szinten tartása érdekében sportprogramot dolgoz ki. Balatonakarattyán a Katonanemzedékek Találkozóján megszervezte az első BEOSZ Sportnapot, amely nagy sikert aratott a résztvevők között.
A program megvalósításához Magyarország honvédelmi minisztere a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály és a BEOSZ közötti Támogatási Szerződés megkötése útján járult hozzá. Az egész éves sportprogram megvalósításának zárására 2018. április 13-án Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián (továbbiakban: MH AA) került sor 140 fő részvételével csapat- és egyéni verseny keretében.
A megnyitó előtt az MH AA katona zenekarának műsora dobogtatta meg a szíveket, majd Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke köszöntötte a részvevőket, nyitotta meg a rendezvényt, és Bozó Tibor dandártábornok parancsnok szólt a jelenlévőkhöz. Esküdt Lajos nyá. ezredes a program főfelelőse ismertette a nap programját, adta meg a szükséges információkat.
A Szövetség tagszövetségeit, régióit, tagegyesületeit, klubjait képviselő tagok jó hangulatú közös bemelegítését követően, melyet Tóthné Mák Ildikó a szentendrei Piramis Egyesület fittnes trénere vezetett le, kezdetét vette a vidám - tréfás sorverseny, itt mérhették össze a 6 fős csapatok felkészültségüket, edzettségi állapotukat.
A járőrverseny előkészítésében és a eszközök biztosításában közreműködött a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület és a lebonyolításában nagy szerep jutott az MH AA önkénteseinek és altisztjelölt hallgatóinak. Itt atlétikai, ügyességi, és vizijártasságbeli tudásukról adtak számot a résztvevők. A 7 m –es dobó versenyre a kapusokat a Budapesti Honvéd Sportegyesület Kézilabda Szakosztálya biztosította Hajdú Richárd és Vékony János személyében, akiket elkísért Füzes Gyula szakosztály igazgató. A Honvéd Kossuth Lövész Klub biztosította a katonaviselt állomány részére a kispuska lövészet és a civil résztvevők részére a légpuska lövészet szabályszerű, balesetmentes végrehajtását. A szellemi sportot űzők részére sakkverseny került lebonyolításra Tusák József sakkmester vezetésével az aulában.
A finom ebéd elfogyasztását követően az eredményhirdetés megkezdéséig lehetőség nyílt Rédei Istvánné vezetésével a csapatmúzeum megtekintésére.
Az eredményhirdetést követően a jelenlévők köszönték a nagyszerű rendezést a Szövetség rendezőbizottságának, házigazdának a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjainak és a helyet adó és feltételeket biztosító MH AA parancsnokának. Már a következő ilyen jellegű program szervezését kérték. Ez az országos program is bebizonyította, hogy a nyugdíjasaink is szeretnének tenni és tesznek is az egészségük megóvása érdekében, ha a feltételek biztosítottak számukra és odafigyelnek rájuk.

Esküdt Lajos nyá. ezredes
BEOSZ elnökhelyettes
(programfelelős)

 

A mappában található képek előnézete BEOSZ Sportnap Szentendre