Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az ÖHP parancsnokánál

2016.01.13

Látogatás Székesfehérváron az MH Összhaderőnemi Parancsokság parancsnokánál.

2016. január 13-án - a BEOSZ elnökének kezdeményezésére - Fucsku Sándor vezérőrnagy az MH ÖHP parancsnoka fogadta Kelemen József ny. altábornagyot a BEOSZ elnökét, Csomós Lajos ny. vezérőrnagyot és Esküdt Lajos ny. ezredest a BEOSZ alelnökeit.
img_4315a.jpgA szívélyes légkörben lezajlott találkozón Kelemen József ny. altábornagy méltatta az MH ÖHP és alárendelt katonai alakulatai tagszervezeteinket segítő tevékenységét. Különösen nagyra értékelte a BEOSZ megalakulása 25. évében a Szövetségnek nyújtott sokoldalú támogatásokat és elismeréseket, majd Fucsku vezérőrnagy úrnak, köszönetünk jeléül a BEOSZ elnöksége nevében átadta a BEOSZ Jubileumi Ezüst Emlékérmet.
Fucsku Sándor vezérőrnagy úr megköszönve az elismerést, kifejtette, hogy az ÖHP nagy fontosságot tulajdonít a honvédséget támogató nyugállományú szervezetekkel való együttműködésnek, közöttük is kiemelten a BEOSZ-szal, a tagszövetségeivel és tagegyesületeivel kialakított kapcsolatoknak.
Ezt követően szólt a migrációs helyzettel összefüggésben a személyi állományra háruló megnövekedett feladatokról, azok tisztességgel és szakértelemmel történő végrehajtásáról. A találkozó további részében kötetlen beszélgetésben elevenítettük fel a katonai szolgálataink egy-egy jelentősebb momentumát, máig ható élményét, majd jókívánságainkat kifejezve, jóleső érzéssel köszöntünk el.
Utunk a Közép-dunántúli Régió vezetőjének Berdó Gábor Károly ny. százados úrnak a székesfehérvári irodájához vezetett, ahol régióvezető úrral áttekintettük a BEOSZ folyamatban levő feladatait és a régió helyzetét, a tagegyesületek soron következő közgyűléseinek előkészítettségét.

Csomós Lajos

 

A mappában található képek előnézete Az ÖHP parancsnokánál