Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A marcali kórustalálkozó margójára

2017.09.18

A BEOSZ tagegyesületeinél működő kórusok, dalárdák találkozója zajlott 2017. szeptember 16-án Marcaliban. Honlapunkon Országos Kórustalálkozó és Katonadal Fesztivál címmel részletes leírás található az eseményről, ami több helyi és országos médiafelületen is nyilvánosságot kapott. Ez az írás néhány kevésbé ismert körülményről szól.
A találkozó létrejötte szorosan illeszkedett a Szövetség ez évi újszerű terveibe, bár maga a találkozó egy tíz évvel ezelőtti esemény felelevenítése és megújítása volt. 2007-ben Marcali városa adott otthont a BEOSZ I. Kórustalálkozójának, amely az akkor fellépő együttesek számára különleges esemény volt. A bemutatkozó együttesek azóta komoly fejlődésen mentek keresztül és egyre nagyobb eredményeket értek el. Így amikor az idei évben felvetődött a találkozó gondolata mindenki nagy lelkesedéssel várta.
Egy ilyen rendezvény komoly előkészítő és háttér munkát és még nagyobb ráfordítást igényel. A rendezvény létrejöttéhez két igen fontos körülménynek a megoldása volt szükséges: a helyszín és az együttesek utazásának biztosítása. Mindkettő olyan támogatók segítségével valósult meg, akik a katona közösségek munkája és tevékenysége iránt ugyanazt az elkötelezettséget vallották, mint amivel a szövetség a rendezvény létrehozását megcélozta. A helyszínt és a hozzátartozó infrastruktúrát Marcali város polgármestere biztosította a rendezők számára. A fellépők részvételének lehetősége pedig a Honvéd Vezérkar főnök támogatásával valósult meg.
A résztvevők számára a fellépés önmagában is nagy élmény, de természetesen nem maradhat el a „trófea”, ami a rendezvényre emlékezteti a tagokat. Ebben is voltak támogatók. A rendezvény alkalmából díjat adományozott Magyarország honvédelmi minisztere, a Honvéd Vezérkar főnök, az MH Őszhaderőnemi Parancsnokság, az MH Hadkiegészítési, Felkészítési, Kiképzési Parancsnokság, az MH Központi Igazgatási és Katonai nyilvántartási Parancsnokság, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Kaposvár, az MH vitéz Szurmay István Budapest Helyőrség Dandár Budapest, az MH Altiszti Akadémia, Marcali város önkormányzata, Szentendre város önkormányzata és a Papp Serleg Kft.
Köszönet illeti a támogatókat, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre, a fellépő együtteseket, a színvonalas műsorért és nem utolsósorban a Marcali Bajtársi Egyesület tagjait és középiskolás segítőiket a helyi szervezési feladatok megoldásáért.

A találkozó részletes leírása... .