Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A magyar kultúra napját ünnepelték

2020.01.22

A magyar kultúra napját ünnepelték január 22-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A Honvédelmi Minisztérium ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében a magyar kultúra fontosságára emlékeztetett.
A rendezvényen a nemzeti érzelmek ébredési időszakának nevezte a Himnusz születésének idejét Benkő Tibor. Magyarország honvédelmi minisztere hozzátette: ahogy a Himnusz sem csak a múltról, hanem a jövőbe való kitekintésről is szól, úgy az elődeink által teremtett értékrendet sem csak megőriznünk kötelesség, de tovább is kell tudni építeni azt.
Benkő Tibor kiemelte: a Magyar Honvédség katonáinak nem csak az ország és az állampolgárok védelme a feladata, hanem a magyar kultúra és a magyar értékek őrzése is...
A rendezvényen – amelyen mások mellett jelen volt Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára és Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke – elismerések átadásával köszönték meg azok munkáját, akik hozzájárultak a magyar kultúra építésének ügyéhez. A Honvédelmi Minisztérium központi ünnepsége a Magyar Virtuózok Kamarazenekar tagjainak ünnepi előadásával ért véget.

Forrás: honvedelem.hu

 

A mappában található képek előnézete A magyar kultúra napját ünnepelték