Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A közös célok érdekében kell munkálkodni

2016.05.09

Az éppen csak alakuló új BEOSZ elnökség munkájának megszervezése mellett az elnök, Hazuga Károly nyá. altbgy. örömmel tett eleget a HOKOSZ küldöttgyűlésére szóló meghívásának. Az elnök bajtársat a rendezvényre elkísérte Esküdt Lajos nyá. ezds. elnökhelyettes is.
A küldöttgyűlés munkája során Nagy Gyula nyá. ezds. ügyvezető elnök beszámolóját követően Péter László elnök mondott köszöntőt és egyben bejelentette lemondását.
A BEOSZ elnöke a leköszönő elnök részére Elismerő Oklevelet és BEOSZ logós ajándéktárgyat adott át. Elnök bajtárs hozzászólásában elmondta, hogy a jelölő bizottság felkérésére egy hónapos aktív gondolkodást követően mondott igent. Nagy felelősség és megtiszteltetés a katona nyugdíjasok és a gondoskodási körbe tartozók érdekeinek képviselete, a katonai hagyományok őrzése, ápolása. Szeretné a BEOSZ hagyományait tovább vinni, de új - a kornak megfelelő - válaszok adásával szélesíteni, élhetőbbé tenni a Szövetség életét. Meg kell találni a válaszokat, programokat a járadékosok bevonására, nyitni kell az aktív állomány felé és a növendékekkel is meg kell ismertetni a munkánkat, céljainkat hiszen a nyugdíjba vonulással mi katonák nem tesszük szegre a mundért. A hivatás egy életre szól. Ezt követően kitért arra, hogy közösen kell munkálkodni a katonák érdekeit védő szövetségeknek, a szakszervezetekkel együtt kell, hogy gondolkodjanak és lépjenek fel a gondoskodási körbe tartozók jogainak képviseletéért, védelméért az elért eredmények megtartásáért.
A HOKOSZ részéről örömmel vették a BEOSZ elnök szavaiból kiérződő felelősséget és közös gondolkodásra, szoros együttműködésre tett javaslatát.

Esküdt Lajos nyá. ezds.
elnökhelyettes

 

A mappában található képek előnézete A HOKOSZ küldöttgyűlésén