Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Katonanemzedéki Találkozó elé

2016.10.09

katonanemzedekek.jpg  A BEOSZ által szervezett Katonanemzedéki Találkozó idén immár 25. alkalommal kerül megrendezésre az MH Rekreációs Kiképző és Konferencia Központban Balatonakarattyán. A 2016. október 18-19. között megrendezésre kerülő találkozóhoz ez alkalommal szorosan kapcsolódik majd az október 17-én tartandó Nemzetközi nap is ahol a BEOSZ és a tagszervezetek meghívott külföldi partnerei vesznek részt.

 

A két rendezvény főbb eseményei a következők:

  • 17-én a találkozó hivatalos megnyitása előtt kerül megrendezésre a szövetség és pakozd.jpg a tagegyesületek külföldi partnereivel folytatott párbeszéd, tapasztalatcsere. Az Ausztriából, Csehországból, Szerbiából, Szlovéniából, Szlovákiából és Romániából érkező vendégek a szakmai eszmecserét követően közösen megkoszorúzzák a BEOSZ Emlékparkban lévő kopjafát, majd másnap meglátogatják a Pákozdi Katonai Emlékparkot.dsc00915.jpg
  • 18-án a hivatalos megnyitó előtt Honvéd Zrínyi Sport Egyesület fiatal tagjai tartanak aikidó és karate bemutatót. Az ünnepélyes megnyitó eseményeit követően koszorúzásra kerül sor. Az ünnepi megemlékezés során köszöntők és hozzászólások hangzanak el, majd átadásra kerül a Katonák Példaképe díj.
  • 19-én a találkozó résztvevői fórum keretében a Magyar Honvédség mai dsc_0319.jpg helyzetéről, a katonanemzedékek kapcsolatáról, az érdekvédelemről, a szociális ellátásokról hallgatnak meg vitaindító előadásokat. A találkozó zárása a délutáni órákban várható.
  • A rendezvény ideje alatt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. 1956_2.jpg évfordulójáról kiállítással és történészi előadással emlékezünk meg.

 

A rendezvény fővédnöke Dr. Simicskó István Magyarország honvédelmi minisztere védnöke Dr. Benkő Tibor vezérezredes honvéd vezérkar főnök