Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Archiv hírek

Cikkek

Ünnepelt a Szövetség

2015.05.07

Az alapítás 25. évfordulójának ünnepségét és a XXIV. Katonanemzedéki Találkozót összevontan tartotta május 6-án, a Stefánia Palota Színháztermében a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége. Tovább a cikkre...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek | Fényképek: Ünnepelt a Szövetség

BEOSZ kiállítás a Stefánián

2015.05.06

Holnaptól a hétvégéig tekinthető meg a BEOSZ megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás. Tovább a cikkre...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek | Fényképek: BEOSZ kiállítás a Stefánián

Felhívás - Koszorúzás a HIM udvarán

2015.05.04

A BEOSZ Elnöksége 2015. május 5-én 11.00 órakor megemlékezést és koszorúzást tart a Hadtörténeti Múzeum udvarán a II. Világháborúban elesett katonák és az áldozatok emlékére. Kegyelettel emlékezik a misszióban elesett és a kiképzés során katasztrófákban elhunyt bajtársainkra. Az emlékhelyen a BEOSZ-MEBSZ-MVRSZ-HOHE tervez koszorút elhelyezni. A Kerepesi út 29/B (Zrinyi kiadó) kapujától 10.00 órakor autóbusz indul a Várba. A budapestieknek javasoljuk, hogy közvetlenül a Kapisztrán téri bejáratnál találkozzunk.

Kapcsolattartó:
Esküdt Lajos nyá. ezds.
Tel: 06-30-648-3540
E-mail: beosz.iroda@gmail.com

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek

Felhívás az 1965-ös árvizi védekezésben részt vettekhez

2015.04.22

A Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály az alábbi megkereséssel fordult Szövetségünkhöz:

"Tisztelt Elnök Úr!

Az 1965-ös dunai árvíz alkalmával – a korabeli csehszlovák hadsereggel egyetemben – a Magyar Néphadsereg alakulatai is részt vettek a sikeres védekezésben. A szlovákiai, magyarlakta csallóközi Kulcsod és Csicsó települések önkormányzatai és lakossága június 14-én terveznek az évfordulóról megemlékezni. E célból a tárca is megkeresést kapott, a védekezésben részt vett (tiszti, tiszthelyettes és legénységi) állomány esetlegesen elérhető tagjainak értesítésére.
Ezért jelen levelemben kérem Önt, tagszervezeteinek értesítésére.
Egyéni visszajelzéseket (lehetőség szerint postacímmel, esetleg e-mail címmel) elektronikus levélcímemre: magyar.sandor@hm.gov.hu vagy telefonszámomra: 474-1111/21-194, 30/815-0084 várok. A jelentkezők elérhetőségét a szervezőknek továbbítjuk.
Tisztelettel:
Magyar Sándor
szakreferens
HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály
474-1111/21-194
30/815-0084"

Kérjük tagszövetségeink, tagegyesületeink tagjait, hogy - amennyiben tudomásuk van ilyenről - segítsenek a felhívást eljuttatni az árvízben segítséget nyújtott bajtársakhoz!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek

Küldöttgyűlés - 2015. április 21.

2015.04.21

A képgalériában megtalálható a Küldöttgyűlés rövid összefoglalója és fotói.

Az MTI Országos Sajtószolgálat is tudósított a Küldöttgyűlésről.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek

Közeledik a Küldöttgyűlés időpontja

2015.04.07

Tisztelt Küldött Bajtársak!

A BEOSZ 2015. évi küldöttgyűlését április 21-én (kedden), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében (volt Zrínyi Akadémia) 10-15 óra közötti időben tartjuk. A regisztráció az étterem előterében 09.00-tól 09.45–ig történik. A mandátum igazoló lapot a regisztrációkor be kell mutatni.

A 2014. november 19-én elfogadott úJ Alapszabály előírása szerint a Küldöttgyűlésen tagszervezetenként, tagszövetségenként 1 fő küldött vesz részt, akit a szervezete közgyűlésén ezen feladattal megbíztak, megválasztottak, és a kitöltött, aláírt, pecsételt mandátum igazoló lappal elláttak. A korábban kiküldött meghívó tartalmazta a Küldöttgyűlés napirendjét és az írásos előterjesztéseket.

Kérjük azokat a tagszervezeteket, ahol azt még nem tették meg, a szervezet küldöttjének adatait (név, szül.hely, idő, anyja neve, lakcíme, szem. ig. száma), valamint a gépkocsival érkezőknél a forgalmi rendszámot, a beléptetés intézéséhez tagegyesületenként egy e-mail-ban, legkésőbb április 13-ig a beosz.iroda@gmail.com címre szíveskedjenek megküldeni (a gépjárművel érkezők beléptetése a Zách utcai kapun történik).

Többen kérték a Mandátum igazoló lap mintáját. A minta számítógéppel kitölthető word formátumban ide kattintva letölthető.

BEOSZ elnökség

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek

Aktuális

2015.03.19

Tisztelt Bajtársak!

Kellemes tapasztalat, hogy többen írtok a faliújság rovatba, egyesületetek történéseiről. Csak így tovább!

Talán nem sokan vették észre, hogy nyílt egy új topic a vitafórumban, a 25 éves Szövetségről. Lehet hozzászólni.

Végezetül fel kívánom hívni a figyelmet arra, hogy sok hír csak a galériában lát napvilágot, látogassátok azt is.

Üdvözlettel a szerkesztő.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek

Munkaértekezlet a hadisírgondozásról

2015.03.04

Civil kapcsolatok a hadisírgondozásban címmel ma egész napos munkaértekezletet tartottak a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály (HM TKHKF) munkatársai, valamint a hadisírgondozásban részt vállaló civil szervezetek képviselői, melyen a BEOSZ is képviseltette magát. Tovább ...

 
Teljes bejegyzés

Vitafórum: 25 éves a BEOSZ. Neked mit jelent?

2015.02.27

Esküdt alelnök bajtárs másik témához írt bejegyzése indította el bennem a gondolatot, hogy nyitok egy új témát, hátha más is kedvet kap véleményének kifejtésére. Megkísérlem az indító szövegét is átemelni ide. Tovább a hozzászólásokra.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek

A BEOSZ iroda pénztári órái

2015.01.10

Fontos tájékoztatás!

A BEOSZ iroda pénztárának nyitvatartási ideje: Tovább a részletekre...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Archiv hírek