Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek, érdekességek egyesületeink életéből

2014.06.16

A "Faliújság" ezen részét szántuk a BEOSZ tagegyesületei életéről, fontosabb programjairól, érdekes eseményeiről szóló hírek, krónikák számára. Nem hosszú leírásokat, hanem rövid, néhány szavas-mondatos híreket képzeltünk el, kiegészítve azzal az információval (esetleg konkrét linkkel), hogy hol, milyen médiában (helyi lap, TV, honlap, stb.) érhető el az adott történet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Buza Vince - Érdekvédelmi előadás Szabadszálláson

2014.11.12 23:20

2014. november 12-én a Szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub szervezésében a honvédségtől nyugállományba vonult nyugdíjas, vagy járadékos tiszt, altiszt (tts) és közalkalmazott (pa. is) állomány részére tájékoztató került megrendezésre.

A tájékoztatót Durgó Tamás százados az MH HKNYP 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (a volt KIEG) irodavezetője tartotta. Előadásában értelmezte az érvényben lévő jogszabályok alkalmazásának gyakorlati kérdéseit és felhívta a figyelmet a "kiskapuk" által nyújtott lehetőségekre is.

Az igen hasznos tájékoztatót követően kérdésekre válaszolt és bátorította a jelenlévőket, de minden érintettet is, hogy ügyes-bajos gondjaikkal bátran keressék az irodát félfogadási időben, de akár azon kívül is.

Az érvényben lévő érdekvédelemmel kapcsolatos szabályzók megtalálhatók a klub honlapján a letölthető dokumentumok között (http://hnykszabadszallas.5mp.eu/web.php?a=hnykszabadszallas&o=WWo_r39mcA) és ugyaninnen letölthető az előadás anyaga is.

Honlap szerkesztő - Re: Érdekvédelmi előadás Szabadszálláson

2014.11.14 09:47

Köszönöm, visszakaptam a reményt, hogy vannak, akik élni akarnak a BEOSZ honlap lehetőségeivel. Sok sikert kívánok az egyesületi munkában és a klub színvonalas honlapjának üzemeltetésében!

Magócsi Zoltán, BBBE - Megemlékezés a "lapátosok seregéről"

2014.11.14 09:38

A Miniszterelnökség a „Civil Alap – 2014” keretében a „Magyar Holokauszt Emlékév – 2014” programjaira 2013 őszén pályázatot írt ki. A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület A „lapátosok serege” és az emlékezet címmel beadott pályázatára elnyert támogatás felhasználásával, előadással egybekötött beszélgetést, emlékhely koszorúzást és három helyszínen ünnepi műsort (Szeged, Nyíregyháza - Nagykálló, Budapest) tartalmazó megemlékezés-sorozatot szervezett.
A megemlékezés-sorozatról szóló összefoglaló beszámoló a http://www.balassiegyesulet.hu/cikkek/nyitooldal/teljesitettuk--amit-vallaltunk.html címen olvasható.

Magócsi Zoltán, BBBE - Nagykálló, Nyíregyháza - Holokauszt 70

2014.10.30 10:22

A Balassi Egyesületnek a Holokauszt 70. évfordulójához kötődő megemlékezés-sorozata október 28-án Nagykállóban, majd Nyíregyházán folytatódott, közös szervezésben a Nyíri Honvéd Egyesülettel. Ez már nem az első közös rendezvénye a két bajtársi egyesületnek. Fényképes részletek a BBBE honlapján, a http://www.balassiegyesulet.hu/cikkek/nyitooldal/nagykallo--nyiregyhaza---holokauszt-70.html címen találhatók.

Webmester - Sikeres túra a Horgászcentrumhoz - Szabadszállásról

2014.10.30 10:15

A „vénasszonyok nyarát” kihasználva gyalogos túrát szervezett a Szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub 2014. október 19-én a Kunadacsi Horgászcentrumhoz. A szikrázó napsütés több, mint száz résztvevőt köszöntött a különböző távokon. A túráról szóló fényképes beszámoló az egyesület honlapján http://hnykszabadszallas.5mp.eu/web.php?a=hnykszabadszallas&o=krPvJ2No1g a „Sikeres túra a Horgászcentrumhoz” című cikkben, vagy közvetlenül a http://5mp.eu/web.php?a=baratokfc&o=WwgUbUpDuW címen található.

Magócsi Zoltán, BBBE - Olomoucban volt a Balassi Egyesület delegációja

2014.10.27 16:56

2014. október 16-án ünnepelte a Cseh Hadsereg Hivatásos Katonáinak Szövetsége Olomouci Nyugállományúak Klubja (KVDO), megalakulásuk 25. évfordulóját. A Balassi Egyesület meghívást kapott az évforduló alkalmából rendezett konferenciára. Részletek és fotók az egyesület honlapján a http://www.balassiegyesulet.hu/cikkek/nyitooldal/olomoucban-voltunk.html címen.

Magócsi Zoltán, BBBE - Két fontos megemlékezés a Balassi életében

2014.09.23 20:46

Két fontos megemlékezés is volt az elmúlt héten a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület életében. Az egyiket szeptember 17-én Szegeden tartottuk, ahol a Zsinagógában emlékeztünk a Holokauszt áldozataira. 19-én pedig a XIII. kerületi lokálpatriótákkal és a Békefenntartók Bajtársi Közhasznú Egyesületével közösen az EHSZ Nemzetközi Békenapról emlékeztünk meg. Részletek az Egyesület honlapján, www.balassiegyesulet.hu címen.

Magócsi Zoltán (BBBE) - Szlovák bajtársak látogatása

2014.08.01 16:52

A szlovák, Trencsényi nyugállományú klub tagjait fogadta a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület Budapesten (2014. 07. 30.) és Szentendrén (2014. 07. 31.). A programról készült fotók az egyesület honlapján, a "Galéria"-ban találhatók, a http://www.balassiegyesulet.hu/fenykepek/kepek-2014-bol/szlovak-bajtarsak-latogatasa/ címen.

Magócsi Zoltán - X. Helyőrségi Honvéd Találkozó, Szabadszállás

2014.07.09 16:28

A Honvéd Nyugdíjas Klub szeretettel vár minden érdeklődőt a jubileumi, X. Helyőrségi Honvéd Találkozóra, Szabadszállásra, 2014. július 11-én. Az érdeklődők a klub honlapján (http://5mp.eu/web.php?a=hnykszabadszallas&o=m00kKw75TK), illetve a BEOSZ Facebook oldalán olvashatnak a programmal kapcsolatos részletekről. (És remélem a jövőben itt is megosztják velünk ezeket a híreket)

Magócsi Zoltán BBBE - Példa egy bejegyzésre

2014.06.16 14:32

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület jól sikerült csapatlátogatást szervezett Debrecenbe, az erről szóló képes összefoglaló az egyesület honlapján, a http://www.balassiegyesulet.hu/cikkek/cikkek/debrecenbe-kene-menni----.html címen érhető el.