Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nyugellátás, Korhatár előtti ellátás (ONYF)

Az öregségi és hozzátartozói ellátásokkal továbbá a korhatár előtti ellátásokkal kapcsolatos – törvényben megszabott – általános tájékoztatási kötelezettségének az ONYF többek között a honlapján is igyekszik eleget tenni. Az ügyintézéshez, folyósításhoz kapcsolódóan rendszeresen tesznek közzé szakmai anyagokat (Aktualitások, Kiemelt témák, Ügyintézés), különösen a jogszabályváltozásokról és az ezekkel kapcsolatos állásfoglalásokról. Az igényérvényesítéshez, az ügyintézéshez és kérelmekhez használandó(ható) nyomtatványok a „Nyomtatványtár” menüpontban letölthető és kitölthető formában is megtalálhatók. ONYF honlap elérése.

 

Cikkek

Nyugdíjemelés és prémium 2017. novemberben

2017.11.03

Az elmúlt héten jelent meg a Kormány 312/2017. (X. 31.) Korm. Rendelete a nyugellátások és egyes más ellátások 2017. novemberi kiegészítéséről, valamint Kormány 313/2017. (X. 31.) Korm. Rendelete a 2017. évi nyugdíjprémiumról és egyes más ellátások után járó egyszeri jut-tatásról. Többen jelezték, hogy elég „nehéz” olvasmány e két rendelet. Ezért megpróbáljuk egyszerűbben, példákkal is magyarázni ezek lényegét. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Nyugdíjak és egyéb ellátások, 2016

2017.06.06

A Központi Statisztikai Hivatal rendszeresen készít elemzést a nyugdíjak, ellátások, járadékok és egyéb járandóságok évenkénti alakulásáról az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai alapján. Most azt a kiadványukat tesszük közzé, melyben az új nyugdíjmegállapításokat, a jogszerzési adatokat, az ellátásokra fordított kiadások összegének és a nyugdíj értékének alakulását vizsgálták, utóbbit európai összehasonlításban is. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Változások nyugdíjbiztosítási ügyekben

2017.01.21

2017. január 1-től nyugdíjbiztosítási ügyekben első fokon a kijelölt járási kormányhivatalok járnak el. A járási hivatalok döntései elleni fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala bírálja el az egész országra kiterjedő illetékességgel. Tovább ... .

 

 
Teljes bejegyzés

A nyugellátások és egyéb ellátások néhány 2017. évi aktualitása

2017.01.06

A Bajtársi Hírlevél hasábjain eddig is igyekeztünk tájékoztatást adni azokról a változásokról, melyek a nyugállományban lévőket, vagy valamilyen más ellátási formában részesülőket érintik. Most a honlapon is megkíséreljük összefoglalni mivel is kell számolnunk 2017-ben. Tovább a cikkre... .

 

 
Teljes bejegyzés

Változás a 0,5%-os nyugdíjnövelés igénybevételének szabályozásában

2017.01.02

2017-ben változott a nyugdíjnövelés igénybe vételének szabálya oly módon, hogy a korábban kérelemre történő eljárás helyett - a jövedelem megszerzését követő évben - hivatalból rendezik a nyugdíjnövelést a jogosult rézére. A szabályról részletesen az ONYF honlapján az "Öregségi nyugdíj/Tájékoztató az öregségi nyugdíj összegének 0,5% mértékű növeléséről" menüpontban lehet olvasni.

Sztanó Zsuzsanna

 
Teljes bejegyzés