Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Cikkek

Légvédelmi találkozó Győrben

2017.09.01

dscf7840.jpgA MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Parancsnoksága ebben az évben már 14. alkalommal hívta meg a légvédelmi tiszteket és tiszthelyetteseket szeptember 1-én Győrbe az alakulat állomáshelyére. A nyugállományú találkozóra az egész ország területéről a volt aktív állományt hívták. Az évente megrendezésre kerülő találkozóra ebben az évben 195-en regisztráltak. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Megemlékezés a kőszegi ostromról

2017.08.30

dscf7807.jpgAz 1532-es Kőszegi ostrom 485. évfordulójának a megemlékezését augusztus 30-án tartották. A rendezvényt a város rendezi, de a méltó megemlékezésben nagy szerepe van a Kőszegi Nyugállományúak Egyesületének. Több éve meghívják a várvédőkre történő megemlékezésre a régióba tartozó tagegyesületeket és az ÖKB képviselőit. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A név, ami összeköt

2017.08.05

21386-biharban--h-szabo-sandor-felvetele.jpgHatvaniak, kecskemétiek Gáspár András honvéd tábornokra emlékeztek Biharban…

A hatvani Gáspár András Bajtársi Egyesület három évvel ezelőtt kezdeményezte névadójához, a Hatvani Csata magyar vezénylő parancsnokához kötődő megemlékezések megtartását. Az akkor még viszonylag szűk körű esemény mára jelentős, több települést és intézményt megmozgató rendezvénnyé fejlődött. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Jubíleumi évforduló - burgerlandi anziksz

2017.08.05

A BEOSZ Nyugat-dunántúli-régiója az ÖKB Burgenlandi Elnökség meghívásának eleget téve 2017. 08. 05-én részt vett a Bernsteini Egyesület megalakulásának 40. évfordulós jubileumi rendezvényén. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

45 éves a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület

2017.07.29

dscf5547.jpg A Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület 2017. július 29-én ünnepelte megalakításának 45. évfordulóját. A jubileum alkalmából rendezvényükön megjelentek: Pánti Ildikó képviselő asszony, a helyi önkormányzat képviseletében; a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökhelyettese Esküdt Lajos nyá. ezredes és Fekete István nyá. ezredes, a Szövetség Észak-magyarországi régiójának vezetője, a BEOSZ elnökségének tagja... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Lőverseny a Nyugat-dunántúli régióban

2017.07.23

dscf7734.jpg Az idei évben már negyedszer rendezte meg a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület a kispuska lőversenyt 2017. 07. 23-án a csepregi lőtéren.
A szomszédos országokkal meglevő jó kapcsolatainknak köszönhetően a verseny idén is nemzetközi szintű volt.
Összesen 14 csapat vállalta a megmérettetést. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Nyílt nap a güssingi laktanyában

2017.07.08

kasernegs_bild.jpg A Montecuccoli Laktanya parancsnokának a meghívására mentünk július 8-án a laktanyai nyílt napi bemutatóra. A kapcsolatunk a laktanyával már azóta megvan, amióta az ÖKB-val az együttműködésünk. A nyílt napon megjelent a térség képviselő asszonya, az Eisenstadti parancsnok, a tartományi vezetés, polgármesterek. Az ÖKB hat zászlóval képviselte magát, a Békefenntartók is jelen voltak. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Közép–magyarországi régiós kistérségi dalos-verses találkozó, Szentendrén

2017.06.29

dscf5110.jpg Már hagyomány, hogy a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub a nyári szünet előtt évadzáró rendezvényt tart. A mostani rendezvény 2017. június 29-én gazdag programmal és három BEOSZ tagegyesület közreműködésével: a Tatai Őszirózsa Dalkör, a Váci Esze Tamás Dalárda, a Szentendrei Ezüstfény Együttes, Lázár Antal tárogató művész, versmondók és szólisták részvételével került megrendezésre. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Kiválóan szerepeltek a váci honvéd nyugdíjasok

2017.06.25

indulas-a-felvonulasra.jpgVáci honvéd nyugdíjasok kiváló szereplése az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud Döntőn, Hajdúszoboszlón

A váci Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület keretein belül működő, annak férfi és nő tagjaiból alakult Esze Tamás Dalárda és Labdarózsák Dalkör, valamint... Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Ifjúsági tábor Gyenesdiáson

2017.06.20

A Gyenesdiási Polgárőr Egyesület a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesülettel közösen ebben az évben is megszervezte az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági táborában a honvédelmi napot a szokásos helyen Gyenesdiáson, ahol minden lehetőség adott, a katonai és vízi kiképzésre, a Balatoni hajózásra a szolgálati hajónk bemutatásával.
A tábor keretében katonai ismeretek és lövészet is szerepelt, melyen a zalai katonák is részt vettek. A bemutatók során jelentkezési lapokkal is ellátták a érdeklődő fiatalokat. A lövészetnek nagy sikere volt, a megkérdezett 51 főből 18 fiú és 21 lány választaná a katonai pályát.
A következő turnus augusztusban lesz, ahol Somogy megye katonái lesznek jelen.

Bozsóky Ferenc ny.ftzls.
a BVPE-elnöke,
a GYPVE-elnökhelyettese,
Balatonért felelős koordinátor

 
Teljes bejegyzés