Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cikkek egyesületeink életéről

Cikkek

Kirándulás a Dunántúlra

2017.04.29

A kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület - az éves programtervben elfogadottaknak megfelelően - közel 40 fős csoportja látogatott el Várpalotára. Először egy bemutatkozó film megtekintésével megismerkedtünk a Thury-vár történelmével... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Honvédelmi Verseny Táborfalván

2017.04.29

dscn7093.jpg A Platthy József Bajtársi Egyesület közhasznú szervezet, versenyt írt ki a Csurgay Franciska Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére, Tájékozódási Akadályfutó Csapatverseny megrendezésére. Egyesületünk már hét éve folytatja a diákok honvédelmi nevelését... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Szentes tárt kapukkal hív és vár

2017.04.21

A Szegedi Bajtársi Klub éves munkatervének egyik meghatározó programja a Szentesen évente megrendezésre kerülő Műszakiak Napja rendezvényen való részvétel. Hagyomány, hogy megtekintjük a régmúlt technikai eszközeit, a NATO elvárásoknak is kiválóan alkalmas modernkori haditechnikát és nem utolsó sorban a ma szolgáló műszaki katonákat. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Hagyományt teremtenek: Locsolkodó zászlóőrök Hatvanban…

2017.04.16

101210117-locsolkodo-zaszloorok-hatvanban--h.szabo-sandor-felvetele.jpg Heves megyében Hatvanban, már sokan vasárnap elkezdték a locsolkodást, hogy hétfő délutánra mindenhová eljussanak, ha a lábuk is engedi. A helyi Gáspár András Bajtársi Egyesület tagjai Füzér László, Földesi Attila és Maróti László akik a zászlóőrök is egyben, autentikus öltözetükben, az 1848-as nemzetőrség lovassági egyenruhájában indultak el locsolkodni... tovább... .

 
Teljes bejegyzés

A Hatvani Csatára emlékeztek

2017.04.02

101181-hatvani-csata-diszszemle-h.szabo-sandor-felvetele.jpg A tavaszi hadjárat első ütközete volt 1849. április 2-án a Hatvani Csata. A tét nagy volt. Ha nem sikerül feltartóztatni az osztrákokat, és elhitetni velük, hogy a magyar főerőkkel állnak szemben, az egész honvédsereg veszélybe került volna. A Gáspár András vezette VII. derekasan helytállt... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Megemlékezés Hatvanban a nemzeti ünnepünk alkalmából

2017.03.15

8529-hatvan-marcius-15-h.szabo-sandor-felvetele.jpg Nemzeti ünnepünk az 1848-as forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján látványos megemlékezésre került sor Hatvanban. A Kossuth téren összegyűltek előtt Horváth Richárd polgármester, valamint dr. Seszták Attila a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója mondott beszédet. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Balassi kórus az MH EK ünnepi állománygyűlésén

2017.03.14

dsc_0169.jpg A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ünnepi állománygyűlésén a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület kórusának erre az alkalomra összeállított műsorát hallhatta a meghívott közönség. Tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület közgyűlése

2017.03.10

dsc09845.jpg A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület március 10-én tartotta éves közgyűlését. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnöke, Vígh Tibor alezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoki Irodavezető helyettese... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés

Szőlősgyörökön járt a Marcali Dalárda

2017.03.09

mini-dscn4937.jpg A helyi önkormányzat meghívására Szőlősgyörökön lépett fel a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája, a “ Ziegler Sándor Kossuth fegyvergyárosa és a Szőlősgyöröki csata emlékére szervezett rendezvényen. A Ziegler Sándor emlékplakettnél megtartott koszorúzáson a Dalárda egy 1848-as Kossuth nótákból összeállított dalcsokrot adott elő a jelenlévő érdeklődőknek.

Kőrösi András

 
Teljes bejegyzés

Zalaegerszegi Katonatalálkozó

2017.03.04

dsc_2955.jpg A Zalaegerszegi Honvédklub március 04-én tartotta meg az első Zalaegerszegi Katonatalálkozót. Közel egy év előkészítő munka, megszámlálhatatlan e-mail és telefon, személyes beszélgetések és megkeresések... tovább... .

 

 
Teljes bejegyzés